Vali Hüseyin Aksoy İzmit mahalle muhtarları ile Akçakoca toplantı salonunda bir araya geldi. Muhtarların mahallelerinde ki sorunlarını ve önerilerini aktardığı toplantıya Vali Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Jandarma Asayiş Komutanı Yarbay Murat Filiz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Tuncay Aşkın, İl müdürleri, şube müdürleri ve çok sayıda muhtar katılım gösterdi.
OKULA GİTMEYEN ÇOCUK İSTEMİYORUZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hüseyin Aksoy “ Muhtarlarımız vatandaşlarımızla iç içe olan mesai arkadaşlarımızdır. Bu anlamda muhtarlarımızın bizlere aktardığı görüşlerini çok değerli buluyoruz. Okul güvenliğini önemsiyoruz, her okula bir irtibat görevlisi belirlendi ve çalışmalar ortaya konuldu. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde evden okula, okuldan eve gelmeleri konusunda kontrollerimizi yapıyoruz. Okul dönmeleri gelmiş okula gitmeyen hiçbir çocuk olmasını istemiyoruz. Tüm çocuklarımızın okula kazandırılması noktasında tüm muhtarlarımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.
BİLGİ VERMENİZİ BEKLİYORUZ
Sözlerine devam eden Aksoy “ Okul öncesi dönemi de çok önemsiyoruz. Okul öncesi eğitimi yüzde yüz seviyesine çıkarmak istiyoruz. 3-4-5 yaş bizim hedef kitlemiz. Okumaz yazmaz vatandaşlarımız hala var, muhtarlarımızdan da bu konuda yardımınızı bekliyoruz. Halk-Eğitim çalışmalarını da önemsiyoruz, kurs konusunda daha fazla insanımızın fayda görmesini istiyoruz. Kimlik kartları yenileme noktasında da yüzde 37 seviyelerindeyiz. Vatandaşlarımızın yeni kimliklerini almaları konusunda bilgilendirmeniz bizleri için önemli. Uyuşturucu mücadele konusunda da ilgili makamlarımıza bilgi vermenizi bekliyoruz” dedi.
ÖĞRENCİLERİ GÖTÜRÜP GETİRMEK SORUN OLUYOR
Vali Aksoy’un ardından sıkıntılarını anlatan Çavuşoğlu Köyü Muhtarı Salim Şener “ Öğrencilerimiz taşımaları eğitimle gidiyorlar. Öğrencileri bizim bir noktaya kadar getirmemizi istiyorlar. Bunun sabahı, akşamı var. 16 öğrenciyi götürüp getirmek sorun oluyor. Fiyatlarda çok yüksek veliler için maddi sorun oluyor” dedi.
GÜVENLİK KAMERASI İSTİYORUZ
Mahallesinin sorununu aktaran Yeni Şehir Mahalle Muhtarı Mesut Belhan ise “ İlkokul sıkıntımız var, yeni bir ilk okul istiyoruz ve aile sağlık merkezi ihtiyacımız var. Her yağmur yağdığında yine büyük sorunlarımız oluyor. Bazı noktalarda güvenlik kamerası takılmasını istiyoruz” dedi.
EVLERİN ÖNÜNE ALKOL ŞİŞELERİNİ ATIYORLAR
Alikahya Atatürk Mahallesi Muhtarı Özgür Sarıca ise “İZAYDAŞ’la ilgili sorun yaşıyoruz. Atık suları mevcut yollara atıyorlar. Yeni yapılan stadyum nedeniyle aşırı alkol kullanımı başladı. İnsanların evlerinin önüne alkol şişeleri atıyorlar. Yeni yollar yapılarak bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz. Mahalle halkının huzursuz olmasını istemiyoruz” dedi.
MAHALLE DÜĞÜNLERİ EN BÜYÜK SIKINTIMIZ
Serdar Mahalle Muhtarı Ümit Yılmaz ise “ 6 ay boyunca yüksek sesle yapılan sokak düğünleri bizim en büyük sıkıntımız. Roman vatandaşların yaptığı düğünler yüzünde birçok kişi evlerini satarak mahalleyi terk etti. Okula gidip gelen çocuklarımızın mağduriyet çekmemesi için köprülerimizin de onarılmasını istiyoruz” dedi.
İZMİT LİSESİ TAŞINIRSA SORUNLARIMIZ İKİYE KATLANACAK
Yenimahalle Muhtarı Tuncay Aşkın “İnsanlar benim bölgemde her sabah çile çekiyor. Çözüm D100’e iniş olmasıdır. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, güzel şeyler olacak demişti ama olmadı. İzmit Lisesi taşınırsa, sorunlarımız ikiye katlanacak. 400 vatandaşım sosyal yardımlaşma yardımı alıyor. vatandaşlarımız Kaymakamlığa gitmekte zorlanıyor. Kaymakamlığın D100’e taşınması gerekiyor. Kaymakamlığın yeri çok sıkıntılı. İzmit’e orası yakışmıyor. Üniversite öğrencileri muhtarlıkta staj görmeliler. Üniversite öğrencilerinin vatandaşla yüz yüze staj görmesi onların eğitimine katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.
7 GÜN 7 GECE DÜĞÜN YAPMAMAK LAZIM
Toplantıda son olarak konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan “ 15 yıl önceye baktığımızda günümüzde ki sorunlar çok değişti. Roman kardeşlerimizin sokak düğünleri beni de son derece üzüyor. Sokak düğünleri geleneğimizde var, ancak biz bu konuda 6 milyon liralık bir yatırım yaptık. Sokak düğünleri, düğün salonu varsa yapılmamalıdır. 7 gün 7 gece düğün yapılmamalı. Ses konusunu takip etmek çok mümkün olmuyor. Hastası olan, çocuğu olan var, bu yüzden bu sıkıntıyı tekrar göz önüne almamız gerekiyor” dedi.
KRİTERLERE UYMAZSA GEREĞİNİ YAPARIZ
Muhtar şikayetlerine cevap veren Başkan Doğan “Başı boş köpekler konusu çok fazla şikayet aldığımız bir konu. Hayvana olan hassasiyetimiz var. İzmit’in dışında birçok köpek ilçemize bırakılıyor. Baz istasyonu konusunda kriterlere uymayan bir yere izin vermiyoruz. Eğer kriterlere uyulmuyorsa biz incelemelerimizi yapar, gereğini de yaparız. Muhtar buluşmalarını 2009 yılından buyana belediye olarak bizlerde sürdürüyoruz ve sorunların giderilmesinde büyük fayda görüyoruz” dedi.
YORUMLAR