Edindiği bilgi ve tecrübeyi ülkemizin farklı illerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen itfaiyecilerle paylaşan Kocaeli İtfaiyesi, İtfaiyeci Eğitim Merkezinde, eğitime katılan itfaiyecileri yangın konusunda eğiterek donanımlı hale getiriyor. Türkiye Belediyeler Birliği ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 47. Grup itfaiyecileri eğiten Kocaeli itfaiyesi, Filistin’den kursiyerleri misafir ediyor. Filistin’in El Halil şehrinden temel itfaiyecilik eğitimi almak için Kocaeli’ne gelen 9 itfaiyeci Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezinde alacağı 3 haftalık eğitim sonrasında sertifika alarak ülkelerine dönecek.
FİLİSTİNLİ İTFAİYECİLER EĞİTİM ALIYOR
Filistin Halik Kenti Belediyesi İtfaiye Şefi Muhammet Emin, kardeş ülke Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne eğitim programı dolayısıyla ve misafirperverlikleri sebebiyle müteşekkiriz” dedi. Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde başlayan 47. Dönem Temel İtfaiyecilik Eğitim Programına 9 Filistinli itfaiyecinin yanı sıra, 11 Sivas, Zonguldak, Erzurum ve Malatya itfaiyesinden olmak üzere 20 itfaiyeci yer alıyor.
EĞİTİM KOBİTEM ALANINDA
3 haftalık toplam 90 saat olan eğitim programı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde (KOBİTEM) uygulama platformunda yapılıyor. Gruplara, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim veriliyor. Eğitim programına katılan kursiyerler 3 haftalık eğitimlerinde flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele ediyor. Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlanıyor. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamında yangınla mücadele ediyor.
EĞİTİM SONUNDA SERTİFİKA ALACAKLAR
Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde verilecek 3 hafta süreli teorik ve uygulamalı eğitimlerde, yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket gibi eğitimler alacak olan itfaiyeciler, başarıyla tamamladıkları eğitim sonunda mesleki teorik ve pratik bilgi kazanıyor. Eğitimler sonunda itfaiyecilere sertifikanın yanı sıra kendi belediyelerinin demirbaşına kaydedilmek üzere Türkiye Belediyeler Birliği tarafından nomex, kask, çizme, eldiven, iş tulumu ve yağmurluk veriliyor.
YORUMLAR