Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’da sokak hayvanları için oluşturulan bakım merkezi ve doğal yaşam alanında, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği gereği 16 yaşını doldurmuş kişilere ücretsiz olarak sahiplendirme yapılıyor.
HAYVAN SAHİPLENME ÜCRETSİZ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre son günlerde bazı vatandaşların telefonla aranarak ücret karşılığında hayvan sahiplendirilmesi yapıldığı tespit edildi. Yapılan açıklamaya göre, tüm hayvan sahiplendirmeleri ücretiz olarak yapılmakta olup bilakis hayvanların sahiplendirilmesi teşvik edilmekte.
HAYVANLARIN AŞILARI DA ÜCRETSİZ
Sokak hayvanları için oluşturulan bakım merkezi ve doğal yaşam alanında tüm sağlık kontrolleri yapılan hayvanlar için, hafta sonu da dahil olmak üzere her gün 10.00-12.00 ve 14.00 – 16.00 saatleri arasında ücretsiz sahiplendirme yapılıyor. Bu saatler dışında hayvanların beslenme ve temizlik saatlerinde rahatsız edilmemeleri gerektiği için sahiplendirme yapılıyor. Bakımevlerinde ücretsiz olarak sahiplendirme yapılan hayvanların ileri dönem aşıları da ( parazit, karma ve kuduz ) bakımevinde ücretsiz olarak yapılıyor.
2014 YILINDA 578 HAYVAN SAHİPLENİLDİ
Kandıra Sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanında 2014 yılında 578 sahiplendirme, 4 bin724 kısırlaştırma, 5 bin 295 tedavi, 991 karma ve 5 bin 316 kuduz aşısı yapıldı. 2015 yılının ocak ve şubat aylarında ise 126 hayvan sahiplendirildi.
170 DÖNÜM ALAN ÜZERİNE KURULU
Tam donanımlı olarak hizmet veren bakım merkezi Kandıra’da cezaevine yakın bir bölgede 170 dönüm alan üzerine kuruldu. Yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlar bu merkezde iyileştirilecek. Kompleks halindeki yapının içerisinde 3 adet postoperatif (ameliyat sonrası binası), 1 adet ameliyathane, 1 adet karantina, 1 adet uyuz ünitesi, 1 adet işçi binası, 1 adet de kafeterya binası yer alıyor.
20 ADET MÜŞADE ODASI
Karantina ünitesi, 20 adet müşahede odası, mama odası ve bulaşıkhaneden oluşurken, uyuz ünitesi, 20 adet müşahede odası, mama odası ve gezinti bahçelerinden oluşuyor. Merkezde ayrıca işçi binası, personel odaları , soyunma odaları, duş ve wc’ler , yemekhane , mekanik odası , malzeme odaları ve çamaşırhaneler de bulunuyor. Merkezde birer adet de konferans salonu ve kafeterya yer alıyor.
SAĞLIK BİRİMLERİ
Ameliyat sonrası binası bulaşıkhane, mama odası, müşahede odaları ve bahçe gezinme alanlarından oluyor. Bina içerisinde zeminler ve duvarlar seramik kaplama yapıldı. Ameliyathanede ise ilk kabul, troller odası, mama odaları, 40 adet müşahede kısmı, veteriner hekim odası, röntgen odası, yıkama ve kurutma odası, ecza odası ve operasyon odaları bulunuyor. Merkezde hayvanların yazın serinlemeleri için küçük su havuzları yer alıyor.
YORUMLAR