Daha yolun başında, seçileli 2 ay kadar bir zaman oldu, ziyaretler, planlamalar derken, yeni belediye başkanlarının, tavrı ve yönetim biçimleri yeni yeni ortaya çıkıyor.
Yeni başkanların, ekonomik anlamda sıkıntılarının olduğu açık, bununla ilgili de izlenecek yollar belirleniyor.
Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak bilinen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Tahir Büyükakın’ın, birleştiren, şeffaf, ötekileştirmeyen bir tutum içinde olduğu gözleniyor.
Gebze ve Dilovası içinde aynı şeyler söylenebilir.
Darıca ise şeffaflık ve ‘birlikte yönetim’ anlayışında çığır açacak gibi.
Ancak, tüm bu değerlendirmeler için biraz erken.
Erken olmasına rağmen Çayırova Belediyesi’nin tüm belediyelerden farklı bir yol izlediği dikkat çekiyor.
Görünen o ki, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi daha ilk günden, belediyeyi kendi çiftliği gibi görmeye başlamış.
Yeni başkanlarla 3 bayram geçildi (23 Nisan, 19 Mayıs, Ramazan Bayramı) Sayın Çiftçi, bu üç bayramda, Çayırova, Gebze ve İzmit’ten bazı gazetelere (toplam 15 gazete ve internet sitesi) ilanlar verdi.
Çayırova Belediyesi şayet bir belediye ise hangi kurumlara, hangi kriterler esas alınarak ilan veriliyor bunun bir açıklaması olmalı.
Bir takım kriterler olmalı.
Sen çiftlik sahibi Çiftçi olsan, istediğin kuruma istediğin reklamı yada katkıyı sunarsın, kimse de sana ‘neden?’ diye soramaz.
Bu ilanlar konusunu hiç gündeme almak niyetinde değildim, çünkü bu durumda kamuoyunda sanki ilan alan kurumlar arasında olmadığımız için bu eleştiriyi yapıyormuşuz gibi bir algı oluşuyor.
Bizim bu bölgede 30 yıla yaklaşan gazeteciliğimiz var ve bu gazeteciliğimiz süresince hiçbir zaman, hiçbir koşulda aldığımız veya almadığımız ilanlara göre yorum yapmadık.
Fakat bu Bünyamin Çiftçi’nin belediye başkanı olarak duruşunda ciddi bir hata var.
Yeni göreve gelen bir başkan, bu tür ayrışmaya ve keyfi uygulamaya imza atmamalıydı.
Ve asıl bombasını Haziran meclisinde patlattı, sayın Çiftçi.
Bazı Dernek ve Vakıflara yapacağı yardımlar, bağışlar ve de ortak projelerle alakalı olarak, kendisine yetki aldırdı.
Bunun açılımı, Çayırova Belediye Başkanı hangi cemaat, hangi dernek ve vakfa ne kadar isterse destek olacak, bundan belediye meclisinin bile haberi olmayacak.
Geçmişte, bu tür uygulamaya ihtiyaç duyan belediye başkanları oldu ve bugün o başkanların geride bıraktıkları şaibeler ortada.
Çiftçi, daha başkanlığının ilk iki ayında ortaya koyduğu uygulamalar ve tavırlarla ‘Çayırova Belediyesi’ni kendi çiftliği gibi görüyor’ izlenimi veriyor.
Umarız çok daha ileri gitmeden, bu tavır ve tutumlarını değiştirir.
Çiftçi, çiftliği sanıyor…
Caner Pesen yazdı...
11 Haziran 2019 - 17:50
YORUMLAR