Dekanlar KOÜ’de buluştu
Reklam
Reklam

Dekanlar KOÜ’de buluştu

Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğini üstlendiği Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Konseyi, Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.

Dekanlar KOÜ’de buluştu

Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğini üstlendiği Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Konseyi, Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.

Dekanlar KOÜ’de buluştu
25 Ekim 2018 - 14:43

Türkiye’nin her yıl farklı bir üniversitesinde düzenlenen Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Konseyi, bu yıl Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Üniversite-sanayi işbirliği pekiştirmek ve nitelikli mühendisler yetiştirmek amacıyla düzenlenen konsey, 25-27 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. 3 gün boyunca Teknoloji Fakültelerinin faaliyetlerini hakkında planlamaların yapılacağı konsey, KOÜ Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programıyla başladı. Programa Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, KOÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Kişioğlu, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, KOÜ Dekanları, çeşitli üniversitelerin Teknoloji Fakültesi Dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

1-098.jpg

1200 EVLADA EĞİTİM VERİYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Kişioğlu, “Bu yıl 11’incisi düzenlenen Teknoloji Fakültesi Dekanlar Toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Fakültemizi ve bizleri onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Fakültemiz 1992 yılında Teknik Eğitim Fakültesi olarak kuruldu. Daha sonra 2009 yılında Teknoloji Fakültesi adı altında yeniden kurulmuştur. 4 bölüm ile milletimizin 1200 evladına eğitim veriyoruz. Fakültemizde 7+1 eğitim modeli uygulanıyor. Öğrencilerimizin yetişmesinde başta Rektörümüz olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİ PLANLIYORUZ

Konuşmalarının devamında Kişioğlu, “Bu başarılarımızın geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası düzeyde daha nitelikli mühendisler yetiştirmek için akreditasyon sürecini başlatmayı planlamaktayız. KSO, KTO, Kocaeli ve İstanbul OSB Yöneticileri, TÜBİTAK, KOSGEB, MARKA, İŞKUR ve STK’larla daima işbirliği içerisindeyiz. Bu toplantı her yıl farklı bir ilde düzenleniyor. Toplantının amacı eğitim ve öğretimin daha nitelikli olması, istihdamı arttırmak ile geleceğe yönelik planlarımızı yapmaktır. Bu toplantının üniversitelerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Aziz vatana daima hizmet edecek nesiller yetiştirilmesini temenni ediyorum” diye belirtti.

2-145.jpg

ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Kişioğlu’ndan sonra söz alan KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, “Bilimsel araştırmalardan sorumlu rektör yardımcısıyım. KOÜ 1992 yılında kuruldu. O zaman 6 fakülte, 1 meslek yüksekokulu 3 enstitü. Şu an 80 binin üzerinde öğrencimizle çok büyük bir aileyiz. 2 binin üzerinde eğitim öğretim elemanımız var. Üniversite sanayi işbirliği yönünde çalışmalarımızı yapıyoruz. 2018 yılında 119 bilimsel araştırma desteklendi ve toplam 6 milyon civarında destek sağlandı. Yaklaşık 700 eğitim öğretim elemanımıza projelerin için 2 milyon destek sağlandı. 88 araştırma laboratuvarı var. Küçük çaplı projelerimiz için hızlı destek grubumuz var. 78 proje destekledik. 600 bin TL destek verdik. TÜBİTAK’tan yaklaşık 10 milyon TL destek aldık. Bu projeleri yayınlar bazında takip ediyoruz” diye konuştu.

GÜZEL BİR NOKTADAYIZ

Konuşmalarının devamında Fığlalı, “Çok güzel yollar aldık. Bu yollarda tek başımıza değiliz. Güzel çalışmalar yapan noktaya geldik. Birçok kurumla işbirliği yaptık. Hedeflediğimiz üniversite ve sanayi işbirliğinde güzel bir noktaya doğru ilerliyoruz. Teknopark bünyesinde 91 aktif firmamız var. 8 tane kuluçka firmamız var. Bu firmaların yüzde 75’i bilgisayar vb. alanda faaliyet gösteriyor. Bu firmaların yüzde 95’i akademik personelimiz tarafından kuruldu. 717 personel çalışıyor. Tüm fakültelerimizde görev yapan öğretim elemanlarımıza destekler sağlıyoruz. Biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Başarılarımızın gün geçtikçe artacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

3-124.jpg

DEĞİŞİM VE GELİŞİM SÜRÜYOR

Fığlalı’nın ardından söz alan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Ülkemiz her alanda önemli bir değişim ve gelişim içerisinde. Bu anlamda nitelikli bireylerin yetiştirilmesi son derece önem sarf etmektedir. Bu anlamda üniversiteler bilim üreten merkezler olmanın yanında toplumun yetişmiş insanlarını yetiştirme sorumluluğunu da üstlenmektedir. Nitelik araştırmasının iş dünyasındaki karşılığını uygulama becerisi olarak tespit ettik. Teknoloji Fakültesi öğrencileri kamu ve özel kuruluşlarda yaptıkları stajla yeteneklerini geliştiriyor. Öğrenciler daha mezun olmadan iş deneyimi yaşıyor. Uygulama ve teoriyle öğrenen öğrenciler kendilerini daha iyi tanımakta” diye belirtti.

NİTELİKLİ MÜHENDİSLER YETİŞİYOR

Sözlerinin devamında Sarıbıyık, “İş dünyası bu sayede donanımlı öğrencileri keşfediyor. İşe başlayan mühendisler daha kolay işe adapte oluyor. Bu sayede AR-GE artıyor. İşletmeler ihtiyaç duyduğu, nitelikli mühendislere kavuşuyor. Gerçekleştirdiğimiz bu uygulamalar ülkemizin geleceği için çok önemli. Cumhurbaşkanımızın söylemleri nezdinde Teknoloji Fakülteleri olarak doğru yoldayız. Ev sahipliğinden dolayı Kocaeli Üniversitesine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

4-102.jpg

İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Sarıbıyık’tan sonra söz alan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, “TÜBİTAK MAM’ın üniversitelerle işbirliğinin ne denli önemli olduğunu sizlere anlatmak için geldim. Burası Türkiye’nin ilk AR-GE merkezi. Burası sizin emeğiniz. Türkiye’nin tek hedefi var. Nitelikli insan gücü bizi tek ayakta tutacak olan güçtür. Türkiye’de nitelikli insan gücü az ve dağınık. Biz merkezlerimizde toplamak istiyoruz bu insanları. Avantajımız genç nüfus. Biz AR-GE’ye biraz geç başlamışız. Her basamakta durmak zorundayız şu anda” diye belirtti.

ÖĞRENCİLERİ GÖNDERİN

Konuşmalarının devamında Kılıçaslan, “13 Mükemmeliyet Merkezimiz var. Ben bütün okullarımızla iletişime geçtim. Orası sizin yeriniz. Öğrenciler yüksek lisans ve doktorasını orada yapsın. Öğrencileri misafir araştırmacı olarak alabiliriz. Başarılarımız var. Konu bazında işbirliğine açığız. En iyi öğrencilerinizi talep ediyoruz. İşyeri eğitimiyle vakit kazanıyoruz. Şu an 1150 kişi çalışıyor. Sürekli eleman alıyoruz. Öğrencilerimizi bizim projelerimize katalım. Türkiye’nin AR-GE merkezi sizin. Lütfen bu merkezden yararlanın” şeklinde konuştu. 

Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Konseyi programı:

25 Ekim Perşembe günü

09.30 Açılış

09.30 KOÜ Teknoloji Fakültesi Dekanının Konuşması

09.40 KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı’nın konuşması

09.50 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık

10.00 TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan

10.45 Çay, kahve ikramı

11.00 Konferans

12.00 Öğle yemeği

13.45 Dekanlar Toplantısı

16.30 Sonuç Bildirgesi

18.30 Akşam yemeği

26 Ekim Cuma günü

09.30 Teknik Gezi (Hyundai Firması)

13.00 Öğle yemeği

14.30 Teknik Gezi Programı (Kartepe/Arslanbey OSB)

16.30 Akşam yemeği

17.00 Otele dönüş

27 Ekim Cumartesi günü

09.30 Kocaeli Şehir Gezisi

13.00 Öğle yemeği

15.00 Otele dönüş ve kapanış

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harikalar Dünyası’ndan öğretmenler gününe özel açılış!
Harikalar Dünyası’ndan öğretmenler gününe özel açılış!
Destek Çolakoğlu Metalurji’den, Başarı Dilovası’ndan!
Destek Çolakoğlu Metalurji’den, Başarı Dilovası’ndan!