Esnaf Odası dingonun ahırı değil

Esnaf Odası dingonun ahırı değil

Gebze Esnaf Odası Başkanı Kamil Yılmaz, gazetemizde yer alan esnafların şikayetleri üzerine açıklama yaptı. Yılmaz, "Gebze esnaf odası dingonun ahırı değil." şeklinde konuştu.

Esnaf Odası dingonun ahırı değil

Gebze Esnaf Odası Başkanı Kamil Yılmaz, gazetemizde yer alan esnafların şikayetleri üzerine açıklama yaptı. Yılmaz, "Gebze esnaf odası dingonun ahırı değil." şeklinde konuştu.

Esnaf Odası dingonun ahırı değil
16 Ocak 2021 - 17:29

Ülkemizde yaşanan salgınla mücadelede alınan tedbirlere destek ve katkılarından dolayı Kocaeli Valiliği Gebze Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğünce Gebze Esnaflar Odası’na teşekkür belgesi verildi.
 
2020 yılının Mart ayından bu yana ülkemizde görülmeye başlayan Coronavirüs salgını ile mücadelede sağlık çalışanlarının insan üstü bir gayret ortaya koyduklarını dile getiren Gebze Esnaf Odası Başkanı Kamil Yılmaz, iki gün evvel başlatılan aşı uygulamasının sonucunda normalleşme sürecinde önemli adımlar atılmasını beklediğini dile getirdi.
 
Gebze Esnaflar Odasının pandeminin ilk gününden bu yana bölgemiz esnafının yanında yer aldığının altını çizen Başkan Yılmaz, odanın tüm imkanlarının seferber edilerek Kocaeli Valiliği ve Gebze Kaymakamlığının talimatları doğrultusunda virüsle mücadeleye destek verildiğini belirtti.
 
ODA AİDATLARI NİSAN AYINA KADAR ÖDENEBİLECEK.
GEÇMİŞ DÖNEM BORÇLARINA FAİZ UYGULANMAYACAK. 
 
Gebze Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü’nce bölgemizde teşekkür belgesine layık görülen tek oda olduklarına dikkat çeken Yılmaz “ Odamızın imkanları ile birlikte şahsi gayretlerimizi de ortaya koyarak bu zor süreci esnafımızın en az hasarla atlatması için elimizden geleni yapıyoruz. Geride bıraktığımız 9 aylık süreçte odamıza ihtiyaçlarını bildiren tüm esnafımızın yanında olduk. Esnafın yaşadığı ödeme zorluğu dikkate alınarak geçmiş dönem aidat borçları Şubat ayı sonuna kadar ödenebilecek. Geçmiş dönem borçlarının Şubat ayı sonuna kadar ödenmesi durumunda ana para hariç hiçbir faiz alınmayacak. 2021 yılına ait ödemeler ise Nisan ayına kadar yapılabilecek. Borcu olsun veya olmasın tüm üyelerimiz ihtiyaç duydukları her belgeyi odamızdan temin edebilirler.
Bu yönde odamıza yöneltilen ithamlar tamamen asılsızdır. Bu tür iddiaları maksatlı buluyorum.” Dedi.
 
 
 
ZAMMI TESK YAPTI. ODA KENDİ BAŞINA ZAM YAPAMAZ.
 
Üye aidatlarına yapılan zamlarla ilgili de açıklama yapan Gebze Esnaf Odası Başkanı Kamil Yılmaz “ Bu konuda yerel basına şikayette bulunan veya maksadını aşan haberlerin yapılmasına vesile olanların ya dünyadan haberleri yok yada büyük bir cahil cesaretine sahipler. Meslek odalarının üye aidatlarını, tanzim edilecek belgelere ait fiyatlandırmaları esnaf odası kendi başına zaten yapamaz. Esnaf odalarının tümü federasyona ve Bakanlığa bağlıdır. Bakanlığın onayı ve bilgisi olmadan bir esnaf odasının kendi başına hareket etmesi söz konusu dahi değildir. Böyle bir iddia da bulunmak sadece komik duruma düşmek olur. “ Diyerek açıklamalarına şöyle devam etti.
 
HERKESE KAPIMIZ AÇIK. BU ODA ESNAFIN ÖZ MALIDIR.
 
“ Odamızın tek bir üyesi dahi ben başkanla görüşemiyorum diyemez. Bu her şeyden önce vicdani bir haksızlık olur. Ne benim nede yönetici arkadaşlarımın  gelen görüşme taleplerine kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz. Bu yönde bir iddiası olan kesinlikle yalan söylüyordur.“
 
YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR.
BORCU DAHİ OLSA HER ESNAF ODADAN BELGE ALABİLİR.
 
“Elalem ne der diye bir derdimiz yok. Kabahatte ibadette gizlidir. Benim karakterimde elime yardım kolileri alıp boy boy fotoğraf çektirmek yok. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Yapanları da çok görmüyorum. Ama bu bir tarz meselesi. Salgın nedeni ile birçok esnafımız sıkıntıda. Herkes bir şekilde dönmeye çalışıyor. Zor olacak ama hep birlikte başaracağız. Ben aynı zamanda Gebze’de yıllardır esnafım. Şuana kadar odaya gelerek veya bana bizzat ulaşarak ihtiyaçlarını belirten tek bir esnafımız odamız tarafından mağdur edilmemiştir. Bunu net ve açık dille ifade ediyorum. Böyle bir iddiası olan kişi yada kişiler iddialarını ispatla mükelleftir. Bizim oda olarak böyle boş ve zamansız yapılan işlere ayıracak vaktimiz yok. Tüm yönetici arkadaşlarımla birlikte esnafımıza hizmet etmenin uğraşı ve telaşı içindeyiz. Gebze Esnaf Odası’nın başkanı veya yönetimi hakkında ortaya atılacak bir iddianın kanıtlanması gerekir. Bu iddiaları ortaya atanlar müfteridir. Yazık, bu zor şartlarda dahi birileri başka hesaplar peşinde. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ben buradan bir kez daha kamuoyunu aydınlatmak amacı ile dile getirmek istiyorum. Esnaf Odası resmi bir kurumdur. Bakanlığına bağlıdır. Kendi başına keyfi uygulamalar yapamaz. Oda , üyesinden tahsilat peşinde kim diyorsa ben her gün odadayım. Gelsin yüzüme söylesin. Geçmiş dönemlere ait ödemeler zaten bakanlık onayı ise Şubat sonuna ertelendi. Evrak alamıyoruz iddiasında bulunan kişiler doğru insanlar değil belki de odaya üye bile değiller. Odaya gelip evrak alamamak mümkün değil. Borcu dahi olsa esnaf arkadaşlarımıza evrak yapmak bizim görevimiz. Kısaca özetlemek gerekirse Gebze Esnaflar Odası dingonun ahırı değil. Ne başkan nede yöneticiler keyfi uygulamalar yapamaz. Oda da yapılan her iş resmi ve kanunidir. Birileri bu zor süreçte bulanık suda avlanmak istiyor. Gebze Esnafının halinden haberi dahi olmayanlar bugün 16 Ocak Basın Onur Gününü kutlayan basının güzide mensuplarını maksatlı olarak yanlış bilgilendirerek Türkiye’nin en başarılı meslek odası pozisyonundaki Gebze Esnaflar Odası’na zarar vermeye yelteniyorlar. Buna izin vermeyiz.”
 
“ Salgında kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Umarım aşı uygulamaları ve alınan tedbirler ile bir an evvel bu illetten milletçe kurtuluruz.”
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GGC’DEN DEV ORGANİZASYON
GGC’DEN DEV ORGANİZASYON
KOCAELİ BAROSUNUN AVUKATLARI; Hem savunma da, hem de hücumda iyiler
KOCAELİ BAROSUNUN AVUKATLARI; Hem savunma da, hem de hücumda iyiler