Beslenme sıkıntısı yaşayan, hastalığına bağlı yatak yarası olan, solunum sıkıntısı nedeniyle solunum cihazlarıyla hayatlarını devam ettirmek durumunda kalan ve yoğun bakımdan çıkmalarına rağmen henüz evinde tedavi edilemeyecek durumda olan hastaları tedavi etmek amacıyla açılan Palyatif Bakım Merkezi, tek kişilik odalarda 15 yatak kapasitesi ile hizmet verecek.
NALBANT,"PALYATİF BAKIM MERKEZLERİ YAYGINLAŞIYOR"
Palyatif Bakım Merkezlerinin önemine dikkat çeken Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Nalbant; "Özellikle son dönem hastaları, kanser, ALS, MS, nörolojik rahatsızlıklar ve felçli hastaların hastane ortamında tedavi almaları için elzem bir servis olan Palyatif Bakım Merkezleri ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Hastanemizde bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak adına böyle bir birime ihtiyaç vardı. Bu merkezin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hastanemize ve bölge halkına hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
ERGÜNEY,"SAĞLIK KALİTESİNİ ÜST SEVİYEYE TAŞIMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ"
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney ise “2015 yılında Türkiye’de ilk palyatif bakım merkezlerini açan illerin başında geldiklerini, önce Kandıra ve Karamürsel, daha sonra tüm devlet hastanelerinde bu merkezleri açtıklarını, şu anda il bazında toplam 96 yatağa ulaşıldığını belirterek ilimizde sağlıkta hizmet kalitesini daha üst seviyelere taşımak için gayret gösteriyoruz, emeklerinden dolayı mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi. Ergüney, 2019 ve 2020 yıllarında Kocaelide sağlık alanında il bazında birçok projenin hayata geçirileceğini, bunun için tüm personelle beraber gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.
YORUMLAR