Gebze’den ‘Yerli Ve Doğal Pektin’
Reklam
Reklam

Gebze’den ‘Yerli Ve Doğal Pektin’

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile MAPA Kuruyemiş Gıda İnşaat San. ve Tic. A.Ş. arasında 100 yerli lisans sözleşmesi imzalandı. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, TÜBİTAK MAM’ın sanayiciye her zaman açık olduğunu, sanayicilerin buradan faydalanması gerektiğini ifade etti.

Gebze’den ‘Yerli Ve Doğal Pektin’

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile MAPA Kuruyemiş Gıda İnşaat San. ve Tic. A.Ş. arasında 100 yerli lisans sözleşmesi imzalandı. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, TÜBİTAK MAM’ın sanayiciye her zaman açık olduğunu, sanayicilerin buradan faydalanması gerektiğini ifade etti.

Gebze’den ‘Yerli Ve Doğal Pektin’
06 Ağustos 2018 - 09:11

Pektin, kıvam artırıcı ve jelleştirici özelliğe sahiptir. Bu yüzden gıdaların işlenmesi sırasında kullanılan önemli gıda katkı maddelerinden biridir. Ülkemizde ticari pektin üretimi hali hazırda yapılmamakta olup, yıllık ihtiyacımız olan 620 ton yurtdışından karşılanmaktadır. 2017 yılı ithalat hacmi 8.6 milyon TL ‘dir. Bu proje ile elma posası ve elma kabuklarından pektinin elde edilmesi ve elma pektini üretim koşullarının belirlenmesi amaçlanmaktadır. Ülkemizde elma suyu, elma konsantresi ve kurutulmuş elma cipsi gibi ürünlerin işlenmesi sırasında açığa çıkan elma posası ve elma kabukları ya doğrudan çöpe ya da hayvan yemi olarak yem işleyen fabrikalara gönderilmektedir. Elma posası ve elma kabukları pektin bakımından oldukça zengin kaynaklar olup, ticari pektin üretimi açısından çok değerlidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
32. buluşmaya muhteşem gala
32. buluşmaya muhteşem gala
32. buluşma da final gecesi
32. buluşma da final gecesi