Gebze’de Sarıkamış şehitleri unutulmadı!

Gebze'de Sarıkamış şehitleri unutulmadı!

Gebze Belediyesi ve Sarıkamış Beyaz Umut Derneği iş birliği ile düzenlenen programda Sarıkamış Şehitleri, 101’nci yılında anıldı

Gebze'de Sarıkamış şehitleri unutulmadı!

Gebze Belediyesi ve Sarıkamış Beyaz Umut Derneği iş birliği ile düzenlenen programda Sarıkamış Şehitleri, 101’nci yılında anıldı

Gebze'de Sarıkamış şehitleri unutulmadı!
08 Ocak 2016 - 10:40

Gebze Belediyesi ve Sarıkamış Beyaz Umut Derneği iş birliği ile düzenlenen programda Sarıkamış Şehitleri, 101’nci yılında anıldı. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, Gebze Müftüsü Şaban Apaydın, Gebze Belediye Başkan Yardımcıları Engin Güzel, Sadık Albayrak, Nilay Ayran, Sarıkamış Beyaz Umut Derneği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik, Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, bölgemizdeki STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

‘BÜYÜK FEDAKARLIK GÖSTERDİLER’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Sarıkamış Beyaz Umut Derneği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptı. Konuşmasını kısa tutan Yılmaz, programa katılan herkese teşekkür etti.  Konuşmasına Sarıkamış’tan Gebze’ye selam getirdiğini belirterek başlayan Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, “Şu an mutluyuz. Çünkü Türkiye’nin yer noktasında Sarıkamış şehitleri unutulmuyor. Ecdadımız -40 derecede vatanını korumak için büyük fedakarlık gösterdi. Bu vatanda şimdi huzurlu yaşıyorsak bu ecdadımızın sayesinde. Onlara olan borcumuzu ödemek çok zor. Sarıkamış’ta vatanı için şehit olanları asla unutmamalıyız” dedi.

yilmaz-002.jpg

‘ECDADIMIZ VATAN İÇİN MÜCADELE ETTİ’

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise tarihin en önemli iki olayından birinin Çanakkale diğerinin ise Sarıkamış olduğunu söyleyerek, “Tarihten ders almayanın geleceği olmaz. Bizim için Sarıkamış çok önemli. Orada ecdadımız vatan için büyük bir mücadele verdi. Bizler Sarıkamış’ı her zaman yaşatmalıyız. Ayrıca bizlere bu programın hazırlanmasında destek veren Sarıkamış Beyaz Umut Derneği yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Gebze Kaymakamı Mehmet Asrlan da, “Sarıkamış’ta 90 bin insanımız  vatan için donarak şehit oldu. Bizler Sarıkamış’ı asla unutmamalıyız. Onların bizlere bıraktığı bu vatana bu gençliğimiz sahip çıkacaktır” şeklinde konuştu.

kosker-017.jpg

TUZLA SANAT’TAN SARIKAMIŞ DESTANI

Yapılan konuşmalar sonrasında Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik, Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, davetlilere Sarıkamış ile ilgili konferans verdi. Konferans sonrasında Tuzla Sanat Tiyatrosu ekibi tarafından konuklara “Sarıkamış Destanı” adlı tiyatro gösterimi yapıldı. Oyun davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

karabekir.jpg

katilim-052.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İkinci yarıda Büyükşehir olduğunu hatırladı
İkinci yarıda Büyükşehir olduğunu hatırladı
Avukatlar çeyrek finalde savunma yapacak
Avukatlar çeyrek finalde savunma yapacak