Giresunlular Kocaeli’de buluşacak

Giresunlular Kocaeli’de buluşacak

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu 10, 11, 12 Nisan da düzenleyecekleri ‘Gelesun, Göresun Kocaeli’de Giresun’ sloganıyla düzenleyecekleri etkinlik hakkında basın açıklaması yaptı.

Giresunlular Kocaeli’de buluşacak

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu 10, 11, 12 Nisan da düzenleyecekleri ‘Gelesun, Göresun Kocaeli’de Giresun’ sloganıyla düzenleyecekleri etkinlik hakkında basın açıklaması yaptı.

09 Nisan 2015 - 11:41

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu tüm ilçeleri ile Giresun’un tanıtımının yapılacağı Kocaeli’de Giresun günlerinin tanıtımı Özgünhan Restaurant’ta gerçekleştirdi. ‘Gelesun Göresun Kocaeli’de Giresun’ sloganıyla düzenlenecek olan etkinlik 10, 11, 12 Nisan tarihlerinde Perşembe Pazarı Alanında gerçekleşecek. 3 gün sürecek olan etkinlikte Giresun’un tanıtımı yapılacak, ticari ve kültürel stantların, yöresel dokuma ve lezzetlerin yer alacak. Etkinlikle alakalı olarak açıklama yapan Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Karaman, Kocaeli’nin en büyük yöresel organizasyonu olacak dediği etkinliğe tüm Kocaelilileri davet etti. Karaman, Giresun Günleri erkinliklerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın da katılacağını belirtti. 

 HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ

 Kocaeli’de 2008 yılında kurulduklarını ve kendisinin yaklaşık 5 yıldır başkanlık yaptığını belirterek konuşmasına başlayan Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Karaman, “Federasyonumuzun amacı temsil ettiği ve haklarını gözettiği toplumunu, yani hemşerilerini ötekileştirmeden, üzerinden kişisel menfaat ve çıkar sağlama düşüncesi olmadan iyi gününde de kötü gününde de hemşerilerinin yanında olmaktır. İşsizine iş aşsızına aş, hastasına sağlıklı bir yaşam, zor durum da eğitim gören öğrencisine katkı sunmak için vardır “ dedi. 

KABUĞUMUZU KIRACAĞIZ

Federasyonumuzun yönetimi 19 dernek başkanımızdan oluşmaktadır diyen Karaman, “Yönetim kurulumuzda olmayıp da federasyonumuzla beraber hareket eden 15 civarında derneğimizin katkıları ile Nisan ayının 10¬11¬12’sinde İzmit perşembe pazarı alanında 1.sini düzenleyeceğimiz Giresun Günlerimizle ilgili son hazırlıklarımızı tamamladık ve bugün sizlerin karşısındayız” dedi. Giresun’un Kalbi’nin Kocaeli’de atacağını söyleyen Karaman, “Giresunlu Kocaeli’de gabuğunu gıracak sloganıyla yola çıktık. Geleneksel kültürümüz yerel ve ulusal sanatçılardan konserler, paneller, konferanslar, şiir dinletileri, folklor gösterileri ile 10¬11¬12 Nisan’da Giresun’un Kalbi Kocaeli’de Atacak” diye konuştu.

GİRESUNLULAR KOCAELİ’DE YOK SAYILIYOR

 Tüm Kocaeli’de 12 ilçede ve büyükşehir de Giresunluların yer almadığını söyleyen Karaman, “Giresunlular hiçbir yerde temsil edilmiyor. Temsil görevi verilmeyerek adeta Kocaeli de TBMM gurubu bulunan 3 parti tarafından Giresun toplumu yok sayılmasına bir anlam veremiyoruz. Ama biz biliyoruz ki Cumhuriyetimizin ilk kuruluş yıllarında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk canını Giresunlu Hemşerimiz Topal Osman Ağaya emanet etmişti. Yine Cumhurbaşkanımız Gümrük ve Sanayi Bakanlığına hemşerimiz Nurettin Canikli’ye, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına Feridun Sinirlioğlu gibi ülkemizin yönetiminde rol oynayan bürokratlarımız bu toplumun ülkemiz insanlarının geleceklerine hizmet üretirken, Kocaeli de görev verilmemesini çok manidar buluyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GGC’DEN DEV ORGANİZASYON
GGC’DEN DEV ORGANİZASYON
KOCAELİ BAROSUNUN AVUKATLARI; Hem savunma da, hem de hücumda iyiler
KOCAELİ BAROSUNUN AVUKATLARI; Hem savunma da, hem de hücumda iyiler