Akademisyenlerden oluşan jürinin inovasyon, dijital dönüşüm, operasyonel yetkinlik, müşteri ile etkileşim, sosyal sorumluluk, işlevsellik, gerçekleştirilebilirlik ve güvenlik kriterleri kapsamında yapacağı değerlendirmede, sonucu %70 jüri oylaması ile birlikte % 30 halk oylaması belirleyecek. Yarışma için kullanıcılar 2 Kasım 2018 Cuma gününe kadar https://www.teknolojikaptanlari.com/yarisan-projeler linkinden oy verebilecekler.
İLK VERİ MERKEZİ KURAN OSB GOSB,
mevcut know-how ile katılımcılarının ihtiyaçlarını harmanlayarak, Türkiye’de bulunan OSB’ler içindeki ilk veri merkezini kuran OSB olmuştu. 10 yıldır katılımcılarına kendi Fiber Optik şebekesi üzerinden haberleşme hizmetleri sunan GOSB, TIER-3 standartlarına göre tasarım ve kurulumu geçekleştirilmiş olan veri merkezinden hizmet sağlamakta. Bu projeyle katılımcılar, konsolidasyon ile maliyeti paylaştırılmış veri merkezinden replikasyon, arşivleme, yedekleme, iş sürekliliği ve felaket yönetimi hizmetlerinden faydalanabilmekte.
TÜM SİSTEMLER GOSB KULEYE YÖNLENDİRİLECEK GOSB
Kule ile operasyon yönetimi tamamen merkezileşerek, bölgede bulunan 30 dağıtım merkezinden alınan anlık verilerle enerjinin SCADA edilmesiyle birlikte, işletmelerde kullanılan su, atık su, elektrik ve doğalgazdan oluşan 766 adet sayaç, kurulan RF şebeke ile uzaktan okunup, firmaların yangın ihbar ve güvenlik sistemleriyle entegre bir şekilde tüm verilerin “GOSB KULE” merkezinde toplanması sağlanmakta. Proje sayesinde, GOSB içerisindeki tüm süreçlerin, onayların, katılımcı başvuru ve evrak takiplerinin elektronik ortamda hızlı bir şekilde yapılacağı, kağıtsız ofis ortamının oluşturulacağı altyapı ile süreçlerin izlenebilirliği sayesinde, iyileştirmenin devamlılığı sağlanacağı öngörülmekte. Projeyle birlikte katılımcılarımız elektrik, doğalgaz, su tüketim bilgilerine anlık olarak erişebiliyorlar.
7/24 CALIŞACAK İNOVASYON GOSB
Kule Projesinde Teknoloji Müdürlüğü, Proje Müdürlüğü, Enerji Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü, İnşaat ve İmar Müdürlüğü kapsamında 20 kişi projeyi birlikte yürüttü. RF şebekesi üzerinden elektrik, doğalgaz, su ve atık su sayaçlarını uzaktan birlikte okuyan ilk ve tek proje. Verdiği tüm hizmetleri teknoloji merkezinde (GOSB KULE) birleştirerek yöneten ve 7/24 operasyon merkezi üzerinden takip eden ilk ve tek OSB. Her çalışanın kendine göre kurduğu ve 30 yıldır işleyen bir düzeni değiştirip, personel bağımlı verinin kurum envanterine alınması, bilgi güvenliği ve kurum hafızası bakımından oluşturulan veri ambarının önemi gibi bir inovasyon çalışması gerçekleşmiş. Proje için hizmet verilen 162 işletmenin arasından seçilen 5 sanayici GOSB Yönetim kurulunda bulunduğundan, onlara sağlayacağı katma değer doğru anlatılarak onayları ile GOSB Kule projesine başlanmıştı.
ÖNEMLİ TASARRUFLAR SAĞLANDI
Proje sebebi ile oluşturulan Veri Merkezi ile GOSB’ un know-how ve marka değeri yükseltilirken, merkezi ve bütünleştirilmiş tek ofis hizmet anlayışı ile katılımcıların maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlanmış. OSOS ile gelen operasyonel kolaylık sayesinde 11 personel ile 5 gün süren sayaç okuma ve faturalama süreci 1 güne düşürülmüş. Her gün sayaç tüketim verilerini alıp GOSB Yönetimine mail ile ileten firmalar, uzaktan okuma sayesinde bu süreci yapmayarak, sayaç verilerine portal üzerinden ulaşabilmekte. Ayrıca personel bağımlı verinin, kurum envanterine alınması da proje sayesinde sağlanmış.
GOSB Kule, Teknoloji Kaptanları finalinde
Teknoloji sektörünün en saygın etkinliklerinden olan Bilişim Zirvesi 2018 kapsamında yer alan ‘Teknoloji Kaptanları’ yarışmasında Bölgenin gecen yıl tamamlayıp hizmete aldığı GOSB Kule projesi finale kaan 14 proje arasına girdi.
17 Ekim 2018 - 13:22
YORUMLAR