Haydar Akar "300’e ykın KOÜ’lü...

Haydar Akar "300'e ykın KOÜ'lü PKK'ya katıldı"

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, mecliste yaptığı konuşmasında, 300'e yakın Kocaeli Üniversitesi öğrencisinin PKK'ya katıldığını ifade etti.

Haydar Akar "300'e ykın KOÜ'lü PKK'ya katıldı"

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, mecliste yaptığı konuşmasında, 300'e yakın Kocaeli Üniversitesi öğrencisinin PKK'ya katıldığını ifade etti.

Haydar Akar "300'e ykın KOÜ'lü PKK'ya katıldı"
08 Ocak 2016 - 12:02

TBMM'ye önceki gün Türkiye’deki Derin Devlet'in meclis tarafından araştırılmasına ilişkin görüşmeler damgasını vurdu.

CHP grubu adına konuşma yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Derin Devlet’in Türkiye'nin tüm bölgelerinde özellikle 1950'den sonra uygulanan bir yöntem olduğunu belirterek AK Parti’nin derin devlet olarak sürekli paralel yapıyı adres göstermesinin düşündürücü olduğunun altını çizerek, "Sizler de onlarla 11 yıl birlikteydiniz" dedi.

1 YILDA 284 ÖĞRENCİ PKK’YA KATILDI

Akar, yaşanan terör olaylarına değindi. Akar, sadece Kocaeli Üniversitesi'nde 2015'te 284 tane öğrencinin PKK'ya katıldığına dikkat çekerek, "Niye katıldı arkadaşlar? On üç yıldır, on dört yıldır devleti siz yönetmiyor musunuz? Eğer siz yönetiyorsanız, bu öğrencilerin, üniversitedeki öğrencilerin, yöredeki gençlerin PKK'ya niçin katıldığını ve gerçekleri anlatmak, o gerçekleri tespit ederek onların çözümlerini de üretmek zorundaydınız. Neredeydiniz siz bunu yaparken? PKK lojistik desteğini artırırken, mühimmat stokunu artırırken siz neredeydiniz?" dedi.

2011 yılından sonra başlatılan barış sürecinin samimiyetsiz olduğunu söyleyen Akar, "24'üncü dönemle birlikte barış süreci başlattınız, İmralı süreci başlattınız, Kandil süreci başlattınız ama şimdi birbirinizi öyle bir dille yeriyorsunuz ki bu barışı yakalamak bu dille mümkün değil; ne AKP'nin diliyle mümkün ne HDP'nin diliyle bu barışı yakalamak mümkün değil. Eğer Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde biz barışı yakalayamıyorsak, AK Parti, MHP, CHP, HDP barışı yakalayamıyorsak bilinki sokakta da barış olmayacak demektir" dedi.

MİLLET OLMAKTAN HIZLA UZAKLAŞIYORUZ

Ülke de giderek artan nefret söylemlerin ortak duyguları da yok ettiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Burada bir millet olmamız gerekiyor önce. Milletin subjektif tanımına bakalım -okumak istiyorum; hocamlar gibi ben sosyolog değilim, onun için de okuyarak daha net olur diye düşünüyorum; 'Aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği, ortak gelecek ideali olan topluluklardır.' diyor millet. Biz bir millet miyiz? Basit 4 tane kategoriye ayırayım hemen: Sekülerler, muhafazakârlar, Kürt milliyetçileri, Türk milliyetçileri. Bunlar aynı anda aynı duyguyu hissetmiyorlar, aynı ortak tarihi yaşamaktan uzaklaşmışlar." diyerek bunun AK Parti iktidarı ile birlikte derinleştiğini belirtti.

Sert tartışmaların da yaşandığı görüşmeler de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 yıl şoförlüğünü yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın, "Seksen senedir sen neredeydin? Bunu konuş, bunu" şeklindeki sözleri üzerine Akar, "Sen şoförlüğünü yapmaya devam et. Anlamazsın sen bu işlerden" diye karşılık verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İkinci yarıda Büyükşehir olduğunu hatırladı
İkinci yarıda Büyükşehir olduğunu hatırladı
Avukatlar çeyrek finalde savunma yapacak
Avukatlar çeyrek finalde savunma yapacak