İlker Çakır istifa etti

İlker Çakır istifa etti

Gebzespor Başkanı İlker Çakır istifa kararından geri adım atmadı. Bırakma gerekçelerinde ana etkenin kenti yönetenler tarafından sahipsiz bırakılmaları olduğunu söyledi.

İlker Çakır istifa etti

Gebzespor Başkanı İlker Çakır istifa kararından geri adım atmadı. Bırakma gerekçelerinde ana etkenin kenti yönetenler tarafından sahipsiz bırakılmaları olduğunu söyledi.

14 Nisan 2015 - 12:18

Gebzespor Kulüp Başkanı İlker Çakır geri adım atmadı. Bu sabah Cağ Kebabı Yavuz Usta Restaurant’ta düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında yönetim olarak görevi bıraktıklarını söyledi. Çakır önümüzdeki bir hafta içinde kongre kararını da açıklayacaklarını belirtti. Görevi bırakmalarında ana gerekçenin Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur başta olmak üzere kenti yönetenler olduğunu belirten İlker Çakır sahipsiz bırakıldıklarını söyledi.

OLAĞANÜSTÜ İLGİ

Başkan Çakır’ın bu sabahki basın toplantısına basının ilgisi olağanüstü oldu. Toplantıya 30’u aşkın basın mensubu ile birlikte kulüp yöneticileri, futbolcular ve teknik heyet katıldı. Daha önceden hazırlanan yazılı metin Kulüp Başkanı İlker Çakır adına Kulüp Başkanvekili Serap Çakır tarafından okundu. Açıklamada sürece dair genel bir bilgilendirmede bulunan Serap Çakır şampiyonluk iddiası, istikrar, birlik ve beraberlik hedefleri ile yönetime geldiklerini kaydedip sıralamadaki yer her ne olursa olsun şampiyonluk hariç her dereceyi başarısızlık olarak gördüklerini kaydetti. Eşdeğer önemde gördükleri istikrar ve birlik beraberlik için olağanüstü çaba sarf ettiklerini belirten Çakır bu sezon şampiyonluktan daha önemli değerleri kazandırdıklarını söyledi. 

 

SAHİPSİZ BIRAKILDIK 

Sezon içinde Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, GTO Başkanı Nail Çiler, KASKF Başkanı Murat Aydın, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz’ı maçlarında ve yanlarında gördüklerini, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in bir iki maça kısa süreli gelirken iktidar partisinin milletvekilinin (AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur) bir maçlarına dahi gelmediğini belirten Çakır bu sahipsizliğin sıkıntılarını sadece deplasmanda değil iç sahada da yaşadıklarını dile getirdi. 

TEK KURUŞ BORCUMUZ YOK

Görev yaptıkları döneme ilişkin olarak tek kuruş borçlarının olmadığını, 4 milyon TL tutarındaki vergisel borçların kulübe değil eski yöneticilere ait olduğunu hatırlatan Çakır, eski futbolcu ve teknik direktörlere yönelik borçlarda önerdikleri oranı kabul eden tüm kişilere teşekkür ettiklerini belirtip teklife kulak dahi asmayanlarının takdirini ise kamuoyuna bıraktıklarını söyledi. Bölgesel Amatör Lig’in ne amatör ne profesyonel statüye girmeyen garip bir lig olduğunu belirten Çakır sözlerini Gebzespor taraftar grubu Eskiçarşı’ya teşekkür ederek tamamladı. Çakır, “Eskiçarşı grubunun gönlümdeki yeri başkadır. Sizler Gebze’nin gururusunuz” diyerek helallik istedi.

BORÇLARI ÖDESİNLER.TRANSFERLERİ ÜSTLENEYİM

Gebzespor Başkanvekili Serap Çakır tarafından okunan metnin ardından Başkan İlker Çakır gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çakır, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile dünkü görüşmelerine değinip, “Benden bu toplantıyı bir hafta daha erteleyip bu süreçte istişarede bulunmamızı ve elinden geleni yapacağını söyledi. Ancak ağzımızdan çıkmış sözler vardı” dedi. Gebzespor’da kenti yönetenler tarafından geçmişe yönelik futbolcu ve teknik direktör alacaklarının ödenmesi kaydıyla yeni gelecek başkan ve yönetime destek için önümüzdeki dönemin futbolcu transferlerinin tamamını kayıtsız şartsız üstlenmeye hazır olduğunu belirten Çakır, Gebzespor taraftarının da başkan adayında üç kritere dikkat etmesini istedi. Bu kriterleri samimiyet, Gebzespor sevgisi ve hiçbir çıkar menfaat beklemeden destek olarak sıraladı. 

KOCAELİ BİRLİKSPOR NEREDEYSE GELİYORDU!

Gündemde yer edinen Kocaeli Birlikspor’un Gebze yapılanması üzerine de konuşan Çakır, “Kocaeli Birlikspor’un Kocaelispor’un varlığından ötürü gerekli desteği bulamamasından dolayı Gebze’ye gelmesini görüştük, konuştuk. Geçmişte Malatyaspor ve Göztepespor’un yaptığı gibi Gebzespor’un yarışma hakkı, isim ve arma hakkıyla mücadelesi için bir dizi görüşmeler gerçekleşti. Ancak bir süre önce Bakanımız (Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık) arayarak kendilerinin de bir yola çıktıklarını ve geri adam atmalarının söz konusu olmadığını söyledi” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TÜBİTAK DA INDUCTOTHERM’İ ÇÖZEMEDİ
TÜBİTAK DA INDUCTOTHERM’İ ÇÖZEMEDİ
Emre Krallık, STS Liderlik Yolunda
Emre Krallık, STS Liderlik Yolunda