Şarbon nedeniyle başlayan ithal hayvan korkusu, et karaborsacılarını hareketlendirdi. İktidara yakın Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, yerli etteki yüksek talep artışını kâra dönüştürmek isteyen üreticiler, fiyat artışı yapmak için harekete geçti. Piyasadaki hayvan varlığı ile fiyat belirleme gücüne sahip firmalar, yerli ete bir hafta içinde 5 TL zam yaptı. Önümüzdeki haftalarda da 5 TL'ye varan fiyatlarda yeni bir artırım planı yapılıyor. Böylece et toptancılarında dana karkas kemikli etin fiyatı 27.5 TL’den 34-35 TL aralığına geldi. Kasaplarda kıymanın fiyatı ise 45-47 TL aralığına yükseldi.
Kırmızı ete “şarbon” zammı
Şarbon korkusuyla ithal ete ilgi azalınca piyasalar hareketlendi. Sahip oldukları hayvan sayısıyla piyasayı etkileme gücüne sahip firmalar yerli ete son bir hafta içinde 5 lira zam yaptı. Sektörde önümüzdeki günlerde ikinci 5 liralık zam bekleniyor.
03 Eylül 2018 - 12:12
YORUMLAR