KODELİG’22 yarışması nefes kesti

KODELİG'22 yarışması nefes kesti

KODELİG'22 yarışması nefes kesti

KODELİG'22 yarışması nefes kesti
29 Ekim 2022 - 10:57

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve diğer paydaşlar iş birliğiyle düzenlenen KODELİG’22 Robotik Kodlama yarışması Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. KODELİ Atölyelerinde eğitim alan öğrenciler, ilk kez düzenlenen Robotik kodlama yarışmasına katılarak uluslararası yarışmalar öncesinde deneyim kazanmış oldu. Öğrencilerin bilgilerini ve becerilerini yarıştırdığı yarışmada takımlar dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. En çekişmeli anların Mini Sumo kategorisinde gerçekleştiği yarışmada birinciliği BAROK takım adı ile Ali Korgan kazandı.
 ÖDÜLLERİ 31 EKİM’DE BAKAN ÖZER VERECEK
176 okulun katıldığı yarışmada 350 ortaokul ve lise öğrencisi kıyasıya yarışarak dereceye girmek için ter döktü. Heyecanlı anların yaşandığı yarışmada dereceye giren öğrenciler sonuçların açıklanmasıyla büyük bir mutluluk yaşadı.  Yarışma sonrasında dereceye giren öğrenciler 31 Ekim Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve kent protokolünün katılacağı törende ödüllerini alacak.
 3 YILDA 294 FARKLI ATÖLYE KURULDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 97. yılında 97 okula kurulan robotik kodlama atölyesiyle başlatılan seferberlik daha sonra 98.yılında 98 okula, 99. yılında ise 70 ortaokul, 27 lise ve 2 bilişim eğitim merkezi olmak üzere toplam 99 robotik kodlama atölyesi kurularak okullara teslim edildi. Toplamda 294 kodlama atölyesi kurarak okulların bilişim teknoloji alanında iyi bir eğitim vermelerini sağlayan Büyükşehir, gerçekleştirdiği KODELİ’22 yarışmaları ile bunun meyvelerini toplamaya başladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GGC’DEN DEV ORGANİZASYON
GGC’DEN DEV ORGANİZASYON
KOCAELİ BAROSUNUN AVUKATLARI; Hem savunma da, hem de hücumda iyiler
KOCAELİ BAROSUNUN AVUKATLARI; Hem savunma da, hem de hücumda iyiler