Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2019 yılı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı bugün Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Kadir Durmuş katıldı.
MESLEKİ EĞİTİMİN GÜÇLENDİRLMESİ
MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl 3 mali desteğimizin bütçesi 20 Milyon TL. Bunlar; Milli istihdam seferberliği kapsamında imalat sanayide mesleki eğitimin güçlendirilmesi. AR-GE merkezlerinin ve üretim altyapılarının güçlendirilmesi ve küçük ölçekli turizm alt yapılarının güçlendirilmesine yönelik. Kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik olsa bile kar amacı güden KOBİ ve firmalara da yönelik olacak. Programımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
498 PROJE İÇİN 120 MİLYON DESTEK SAĞLADI
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “İstihdam seferberliği çerçevesinde bu destekleri çok önemsiyoruz. Bu programların ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Vali Hüseyin Aksoy ise, “Kalkınma ajansımız bölgemizin kalkınması için projeler üretmekte. Kurulduğu günden beri önemli projelere imza atmıştır. Genel olarak 23 mali destek proje açıklamıştır. Bu güne kadar 498 proje için 120 milyon destek sağlamıştır. Bugünde 3 başlıkta 20 milyon destekli projeyi açıklıyor. Ne kadar çok proje sunulursa içinden en faydalılar seçilecek” ifadelerini kullandı.
3 AYRI DESTEK PROGRAMI
2019 yılı mali destek programları kapsamında MARKA tarafından bölgede ki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak projeleri için 3 ayrı mali destek programı ile toplamda 20 milyon TL karşılıksız destek verilecek. Bölgesel kalkınma çalışmaları kapsamında yürütülmekte olan mali destek programları azami faydanın sağlanması potansiyel yararlanıcıların programların amaç ve önceliklerine uygun düşen projeler geliştirmesiyle mümkün olacak. Bu amaçla destek programlarına ilişkin olarak Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.
SON BAŞVURU 24 MAYIS
Proje başvuruları 20 Mart tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacak. Son başvuru tarihi 24 Mayıs. Taahhütnamenin ıslak imzalı olarak elden teslim edilmesi için son tarih 31 Mayıs saat 17:00’dir. İmalat sanayisine yönelik mesleki eğitimin geliştirilmesi mali destek programı bölgede imalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitimin geliştirilmesi yoluyla bölgede rekabet gücünün arttırılmasını hedeiyor. Ayrıca mesleki eğitimde nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlıyor.
BÜTÇE 8 MİLYON TL
Uygun başvuru sahipleri ve ortakları şöyle; mesleki ve teknik liseler, mesleki eğitim merkezleri, meslek yüksekokulları, organize sanayi bölgeleri, sanayi odaları, ticaret odaları. Program bütçesi 8 milyon TL, asgari tutar 75 bin TL, azami tutar ise 750 bin TL. Üretim altyapılarının geliştirilmesi küçük ölçekli altyapı maliye destek programı için ise program bütçesi 6 milyon TL, asgari tutar 75 bin TL, azami tutar ise 750 bin TL. uygun başvuru sahipleri ise; odalar ve borsalar, OSB, üniversiteler, kamuya ait araştırma merkezleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoloji transfer ofisleri veya teknoloji transfer merkezleri, yerel yönetimler, enstitüler, STK’lar, birlikler, kar amacı gütmeyen kooperatier.
AZAMİ TUTAR 750 BİN TL
Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının amacı turizmin çeşitlendirilmesi, yaygınlaştırılması ve bölgedeki turizm potansiyelinin değerlendirilmesi. Tarihi, doğal ve kültürel mirasın korunmasına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi ve bu mirasın değerlendirilmesini sağlayacak şekilde altyapısının geliştirilmesi, Turizm çeşitliliğinin arttırılması ve turizm tesis ve hizmet altyapısının iyileştirilmesi ve Yenilikçi turizm yönetiminin sağlanmasını hedeiyor. Uygun Başvuru Sahipleri; valilikler, kaymakamlıklar, İl Kültür ve Turizm Müdürlükler, Yerel Yönetimler, İl Özel İdareleri, Birlikler ve Odalar. Program Bütçesi 6 milyon TL, asgari tutar 75 bin TL, azami tutar ise 750 bin TL.
MARKA’dan kurumlara 20 milyon TL karşılıksız destek
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, 2019 yılı mali destek programı kapsamında kurum ve kuruluşların bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak projeleri için 3 ayrı mali destek programı ile 20 milyon TL karşılıksız destek verecek.
26 Mart 2019 - 11:22
YORUMLAR