İki gün süren çalıştayın kapanış oturumunda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Uzay ajansıyla nihai hedefimiz; havacılık ve uzay teknolojilerinde sonuç odaklı stratejiler uygulayıp Türkiye’yi bu alanda dünyada lider ülkeler arasına taşımaktır.” dedi.Bu hedefin çok iyi tanımlanmış bir yol haritasıyla mümkün olduğunu ifade eden Bakan Varank, “Sizlerin de katkılarıyla biçimlenecek Milli Uzay Programı bu işin çıkış noktası olacak.” diye konuştu. arank, bir çağrıda bulunarak, “Milli Uzay Ajansımızın logosunu tüm Türkiye’nin katkısıyla tasarlamak istiyoruz. Bu alanda da sizlerden katkılarınızı bekliyoruz.” dedi. Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı Çalıştayının kapanış oturumuna Bakan Varank’ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç katıldı
MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ
Varank, fırlatma teknolojilerinden yer istasyonlarına, elektronik istihbarat uydularından küresel konumlama uydularına milli teknoloji hamlesinin stratejik adımlarına ajansın öncülük edeceğini belirterek, “Şu an devam eden TÜRKSAT 6A haberleşme uydu projesi, metre altı çözünürlüğe sahip İMECE uydusu ve MİYEG yer istasyonu gibi stratejik projeler ajansın desteğinde daha etkin ilerleyecek.” dedi.
PROGRAM TÜM BOYUTLARIYLA MASADA
Gebze’de 2 gün süren çalıştayda, Milli Uzay Programını oluşturacak uzay bilimleri ve teknolojileri, uzay uygulamaları, fırlatma ve malzeme teknolojileri, uzay hukuku, uluslararası ilişkiler ve finansman konuları ele alındı. Çalıştaya, ilgili bürokratların yanı sıra akademisyenler ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Milli Uzay Çalıştayı Gebze’de yapıldı
Türkiye Uzay Ajansı , uzay ve havacılık konusunda izleyeceği yol haritasını belirleyecek Milli Uzay Programı için TÜBİTAK MAM’da bir çalıştay düzenlendi.
22 Ocak 2019 - 13:36
YORUMLAR