Birinci Rehberlik Sempozyumun amacı ise bölgede bulunan okullardaki öğretmenleri bir çatı altında toplayarak bölgede ki rehber öğretmenlerin eğitim ile ilgili deneyimlerini ve bilgilerinin diğer öğretmenler ile paylaşmak ve bilgilerinin sunmaktı. Rehberlik Sempozyumu açılış konuşmasının ardından müzik ve şiir dinletisi ile devam etti. Programda konuşma yapan okul koordinatörü Fuat Akyay Programın öneminden bahsederken öğretmenlere güvenilmesi gerektiğini dile getirdi. Akyay başarının sadece eğitim ile değil beraberine getirdiği birçok faktörle olabileceğini söyledi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OĞUZ, ‘GELİŞMEYE FIRSAT VERİLMELİ’
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz yaptığı konuşmada, Öğrenciler üstünde yaşatılan psikolojik baskının giderilmesi için yapılan Sempozyumun tüm öğretmenlerin katılımının olmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek Sempozyumun öğretmenlerin katkısı ile öğrenciler için yararlı olacağının altını çizdi. Yapılan Sempozyumun yeniliklerin ve farkındalıkların gelişmesine fırsat sunduğunun altını çizerek ‘’yapılan bu Sempozyum için bizi yalnız bırakmayana herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim önemli ve bir o kadar da faydalı program’’ diyerek konuşmasına son verdi.
KARABACAK, ‘EĞİTİM ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ’
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak konuşmasında bir ülkenin kalkınması gelişmesi ve büyümesinin eğitimle olacağını dile getiren Karabacak, Sempozyumun bilgi vermek ve yaşanan olayları öğretmenlere ile paylaşmak için güzel bir organizasyon olduğunu söyledi. Karabacak, vasıfların ne olursa olsun mutlak bilgiye ihtiyacımız var derken eğitimin her meslekte öncelikli olduğunu belirtirken bu tür programların öneminin altını çizdi.
KAYMAKAM ŞAHİN, ‘TOPLUM HIZLA DEĞİŞİYOR’
Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin bir veli olarak da programda yerini aldığını söylerken okullarda yönetim krizi yaşandığını dile getirdi. Hulusi Şahin sözlerine şöyle devam etti; ’’toplum o kadar dinamik ve o kadar hızlı değişiyor ki biz eğitim kadromuzu bu dinamizme yetiştirmekte zorlanıyoruz.’’ Öğrencilerin sorunları zaman geçtikçe daha zora gittiğini belirterek bu yönden yönetim de krizin başladığının altını çizdi. Okullar da okul müdürlerinin diğer branşlardan çok rehberlik öğretmeni aradığının da altını çizen Şahin, Sempozyumu bu nedenle önemli gördüğünü ve faydalı olacağını dile getirirken konuşmasını sonlandırdı.
ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI İÇİN KONUŞULDU
Yapılan protokol konuşmalarının ardından Yardımcı Doçent Doktor Kuntay Arcan ‘’okullar da kriz yönetimi’’konulu seminerini gerçekleştirdi.Okul ortamında krizi içeriğinde kavga,istismar,doğal afetler,öğrenciler arasında ki kavgaları dile getiren Kuntay. örnekleri ile velilerin ve öğretmenlerin öğrencilerin üstüne uyguladığı psikolojik baskıya dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Öğrenciler de oluşan gelecek endişesi,uyku sorunlar,akademik başarıda gerileme,umutsuzluk,suçluluk ve öfke gibi konulara değinen Kuntay Arcan öğretmen ve veliler ile öğrencilerin sorunları en aza düşürmek için çözümler bulmak konuştu.
Kuntay Arcan’ın konuşmasından ardından program da bulunan rehberlik öğretmenlerine öğrenciler için eş zamanlı sunumlar ile devam etti. Eş zamanlı sunumlar da öğrencilerin sınav kaygısı, madde bağımlılığı, çocuk ve ergen ile iletişim, teknoloji kullanımı ve aile,çocuk,öğretmen iletişimi başlıklarıyla gerçekleştirildi. Sempozyum öğretmenlere verilen eş zamanlı sunumlar ile sona erdi
YORUMLAR