Özel Konak’tan sempozyum!

Özel Konak'tan sempozyum!

Kocaeli genelinde sağlık hizmetleri veren Konak Hastaneleri tarafından Başiskele’de bulunan The Ness Otel’de 1.Kardiyak Rehabilitasyon sempozyumu yapıldı

Özel Konak'tan sempozyum!

Kocaeli genelinde sağlık hizmetleri veren Konak Hastaneleri tarafından Başiskele’de bulunan The Ness Otel’de 1.Kardiyak Rehabilitasyon sempozyumu yapıldı

Özel Konak'tan sempozyum!
09 Ocak 2016 - 12:11

Kocaeli genelinde sağlık hizmetleri veren  Konak Hastaneleri tarafından Başiskele’de bulunan The Ness Otel’de 1.Kardiyak Rehabilitasyon sempozyumu yapıldı. Gerçekleşen sempozyumda kalp hastalarının yaşam kalitesini yükselten tedavi yöntemi olan Kardiyak Rehabilitasyon uzmanlar tarafından ele alındı.

UZMANLAR KATILDI

Yoğun katılımın olduğu sempozyuma GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinden Prof.Dr. Mehmet Uzun ve Doç. Dr. Mustafa Aparcı, Konak Hastaneleri İzmit’ten Opr.Dr. Cüneyd Öztürk ve Uzm.Dr.Öge Gür konuşmacı olarak katıldı. Konuyla ilgili pek çok uzmanın da dinleyici olarak katıldığı sempozyumda kardiyak rehabilitasyonun başarısı, kardiyak rehabilitasyon ünitesi yönetimi, bypass sonrası kardiyak rehabilitasyonun önemi ve fizik tedavi açısından kardiyak rehabilitasyon konuları konuşuldu.

İNMEYE NEDEN OLABİLİR

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinden Prof.Dr. Mehmet Uzun “Kardiyak aritmi kısaca kalbin çok hızlı atması veya çok yavaş bir şekilde düzensiz atması olarak tanımlanabilir. Eğer kalbiniz dakikada 100 defadan fazla atıyor ise bu duruma taşikardi adı verilmektedir. Bunun tersine çok yavaş dakikada 60 defadan daha az atıyor ise bu durumu da bradikardi denilmektedir. Aritmi aynı zamanda kalbin etkilediği bölümünün adıyla da adlandırılır. Atriyal aritmi kalbin üst karıncıktan kan pompalama düzenini bozar ve kalpte kan birikmesine yol açar. Bu bayat kan pıhtılaşarak kalp krizi ya da inmeye neden olabilir” dedi.

 EN ÖNEMLİ NEDENLERDEN BİRİDİR

Uzun “Kalbin alt tarafındaki büyük karıncığı etkileyen ventriküler aritmi ise, karıncığın güçlü bir şekilde kasılması yerine zayıf hareketler ile titreşmesine neden olan ve ventriküler fibrilasyon olarak adlandırılan bozukluktur. Ventriküler fibrilasyon, kalp krizinden kaynaklanan ölümlerin büyük bölümünün altında yatan en önemli nedenlerden biridir” açıklamasında bulundu.

 RİTİM BOZUKLUĞU

Aynı zamanda iletme sistemi bozulduğunda kalp damarları tıkanıklığı olabilir diyen Prof. Uzun “Bu durumda ritim bozukluğuna sebep olmakla beraber kan basıncının yükselmesi, kalp yetmezliği, kalp kapakçıklarının bozulması, aritmiye yani ritim bozukluğuna sebep olabilir. Fakat bazen kalbinde hiç bir yapısal bozukluk olmayanlarda bile ritim bozukluğu görülebilir” şeklinde konuştu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzyılın’ın sorunu, Büyükşehir
Yüzyılın’ın sorunu, Büyükşehir
STS, Üniversiteyi geçmeyi alışkanlık yaptı
STS, Üniversiteyi geçmeyi alışkanlık yaptı