Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, kadın sağlığı alanında ulusal ve uluslararası yenilikleri paylaşmak, sağlık personelinin gelişimini ve etkileşimini desteklemek, kadın sağlığına yönelik yapılan çalışmaların önemine vurgu yapmak amacıyla “Kadın Sağlığı Sempozyumu” düzenlendi.
Başiskele ilçesinde bir otelde gerçekleşen sempozyuma Kocaeli Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Başkan yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürleri, Hastane Başhekimleri ile hekimler ve sağlık çalışanları katılım sağladı. Tüm gün boyunca süren sempozyumda ülkemizde kadın hastalıkları alanında tanınmış akademisyenler katılımcılara önemli bilgiler aktardı.
BEYAZIT TANÇ, " BU TARZ PROJELERİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ"
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç “Ben de sağlık mensubu bir babanın evladı olarak, sağlık camiasını çok iyi tanıyor ve yapılan özverili çalışmaları yakından takip ediyorum. Kadın Sağlığı konusunda yapılan çalışmalar başta Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’un eşi Hanımefendi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde olmak üzere ilimizde önemli bir seviyeye gelmiş bulunmakta. Kocaeli Valiliği olarak bu tarz projeleri sonuna kadar destekliyoruz. Böylesine önemli bir sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
ERGÜNEY,"AMACIMIZ DAHA GÜNCEL VE MODERN SAĞLIK HİZMETİ VERİLMESİNİ SAĞLAMAK"
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney ise gerçekleştirdiği konuşmasında “İl Sağlık Müdürlüğü olarak gerek Kocaeli Üniversitesi gerekse diğer paydaş kurumlarla ortak çalışmalar yaparak eğitim programları düzenlemeye devam edeceğiz. Bu programları düzenleme amacımız hekim ve sağlık çalışanlarının modern ve güncel bilgiler edinmeleri, kendilerini sürekli geliştirmeleri ve böylece vatandaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermelerini sağlamaktır. Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hanımefendi Hülya Aksoy Kocaeli’ de Kadın Sağlığı Eğitim Projesi ile ulaşılmayan kadın kalmamasını hedefliyor. Biz de Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü olarak bunun için elimizden gelen çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Sempozyumumuza katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi ifade ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Başkanlığını Op. Dr. Onursal Varlıklı'nın üstlendiği birinci oturumda Dr. İnci Sobi "KSEP proje sunumu", Doç. Dr. Hasan Terzi "HPV ve Servikal Kanser Taraması", Prof. Dr. Çiğdem Çağlayan "Ülkemizde ve Dünyada Kanser Epidemiyolojisi" konularında dinleyicilere önemli bilgiler aktardılar. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri İlaç Tıbbi Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Sempozyumun gerçekleştirilmesine verdikleri katkılar nedeniyle Dr. İnci Sobi, Doç. Dr. Hasan Terzi ve Prof. Dr. Çiğdem Armağan'a teşekkür belgesi takdim etti.
İKİNCİ OTURUMDA RENKLİ SAHNELER
KOÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç Dr. Ayla Ergin’in Prekonsepsiyonel Dönemin Doğum ve Doğum Sonu Sonuçlarına Etkisi sunumunun ardından, KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Songül AKTAŞ tarafından yapılan Normal Doğumların Sürdürülmesinde Ebe Desteği konulu sunumda renkli sahneler yaşandı. Doğumda pozitif algı oluşturan roleplay ile istenen ve olması gereken doğum ortamı katılımcılar tarafından yorumlandı.
SBÜ Derince E.A.H. Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD Op. Dr. Öğr. Üyesi Ünal Türkay Doğuma Hazırlık Eğitiminin Gebelik Süreci ve Doğuma Etkileri, Anne Ruh Sağlığı Farkındalık Birliği Koordinatörü Prof.Dr. Nazan AYDIN Gebelik ve Lohusalık Depresyonu, İl Sağlık Müdürlüğünde Birim Sorumlusu Uzman Halide VAROL İlimizdeki Doğuma Hazırlık Eğitim Uygulamaları konularında sunum gerçekleştirdi.
ATASOY," GENETİK SADECE SİLAHI DOLDURUR, TETİĞİ ÇEKEN HAYAT TARZINIZDIR"
Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Meme Radyolojisi ve Girişimsel Radyoloji Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Mahir Atasoy tarafından yapılan “Kadın Sağlığında Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Tarzı” konulu sunum katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Teknoloji imkanlarının yanı sıra koruyucu hekimlik ve fonksiyonel tıp hakkında önemli bilgiler aktaran Atasoy “Genetik Sadece silahı doldurur, tetiği çeken hayat tarzınızdır” diyerek fonksiyonel tıbbın 3Y’si; zarar veren şeyleri yok et, yerine koyulması gerekenleri bul ve koy, beslenmeyi yeniden dengele” diyerek bu alandaki önemli çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Tüm gün boyunca süren programda, ülkemizde kadın hastalıkları alanında değerli bilgiler aktaran akademisyenlere teşekkür belge takdimleri yapıldı.
Sağlık çalışanları kadın sağlığı için buluştu
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün paydaş kurumlarla ortaklaşa gerçekleştirdiği ve alanında önemli birçok akademisyen ve hocaların katılımıyla düzenlediği sempozyumlar hız kesmeden devam ediyor.
03 Mayıs 2019 - 10:30
YORUMLAR