SP ve BBP’den ‘Milli İttifak’

SP ve BBP’den ‘Milli İttifak’

SP ile BBP arasındaki ittifak sağlandı. Parti yöneticileri kurulan “Milli İttifak’ın” iktidara yürüyen bir ittifak olacağını söylediler. SP-BBP ittifakının 11. sıra milletvekili adayı Av. Fatih Polat oldu.

SP ve BBP’den ‘Milli İttifak’

SP ile BBP arasındaki ittifak sağlandı. Parti yöneticileri kurulan “Milli İttifak’ın” iktidara yürüyen bir ittifak olacağını söylediler. SP-BBP ittifakının 11. sıra milletvekili adayı Av. Fatih Polat oldu.

10 Nisan 2015 - 09:11

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi arasında kurulan Milli İttifak, Saadet Partisi Kocaeli il binasında açıklandı. Açıklamaya SP İl Başkanı Ekrem Öztürk, SP GİK Üyesi Sinan Ejderoğlu, BBP İl Başkanı Nihat Değer, BBP MKYK Üyesi ve Milletvekili adayı Serhat Duyar, milletvekili aday adayları ve partililer katıldı. İttifak açıklamasında birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kurulan Milli İttifak’ın meclise girebilecek ve iktidar olabileceği söylendi.

MİLLİ İTTİFAK’LA MECLİSE GİRECEĞİZ

İlk olarak konuşan SP İl Başkanı Ekrem Öztürk, kurulan bu ittifakın Türkiye'nin özlemi olan ittifak olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Kurulan bu milli ittifak kutuplaşmış Türkiye'nin birliği için, lider Türkiye için, beklenen Türkiye için, ülkenin sorunlarının çözümü için, meclise girmek ve iktidar olmak için kurulmuş bir ittifaktır. Milli İttifak ile birlikte 8 Haziran sabahı inşallah Meclis’te olacağız”
Öztürk'ün ardından konuşan BBP İl Başkanı Nihat Yıldız, parti tabanlarının kurulan bu ittifakı büyük bir iştahla beklediklerini söyleyerek şunları kaydetti: “Genel Başkanımız Mustafa Destici, ülkenin birlik ve beraberliği için hiçbir karşılık beklemeden ittifak arayışında olduğumuzu belirtti. Bu ittifakta hiçbir şekilde bir pazarlık içinde olmayacağımızı ve bir beklenti içinde olmayacağımızı söyledik. Bizim bu çağrımıza karşılık veren parti SP oldu. Vatan için, bayrak için, din için kurulan bu ittifak iktidara yürüyen bir ittifak olacaktır”

SARAYLARA DEĞİL GÖNÜLLERE TAHT KURACAĞIZ

BBP MKYK üyesi Serhat Duyar, yaptığı konuşmada milli ittifakın heyecanını yaşadıklarını, birlikte rahmet, ayrılıkta azap olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Sürekli çevremizden bizleri arayarak soruyorlar, bu ittifaktan ne çıkar ne çıkar diyorlar. Buradan ilan ediyorum ki bu ittifaktan iktidar çıkar. Kurulmuş olan bu ittifakla kendisini vatanına milletine adamış Merhum Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasına hizmet ediyoruz. Yine kurulmuş bu ittifakla kendisini ülkesine adamış Merhum Erbakan Hocanın davasına hizmet ediyoruz.”

BİRİNCİ SIRA ADAYI FATİH POLAT OLDU

Son olarak konuşan SP Genel İdare Kurulu Üyesi Sinan Ejderoğlu, kurulan bu ittifakla birlikte iki genel başkanının da çok vefalı davrandıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Kurulan bu ittifak ile gönlümüz rahatlamış olsa da asıl gönlümüzün rahatladığı an bütün milletimizi bütünüyle birleştirdiğimiz an olacaktır. Bunun için bizler elimizden gelen çalışmayı ortaya koyacağız. Bu birliğe tüm Türkiye'yi ekleyeceğiz. Bu dava ortak davadır, bu dava insanlık davasıdır. Konuşmasının ardından Ejderoğlu partisinin 11. sıra milletvekili adayını kamuoyuna tanıttı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ayhan Çakan’dan davet var
Ayhan Çakan’dan davet var
BU NASIL KARDEŞLİK 10-1
BU NASIL KARDEŞLİK 10-1