Borçlanma Genel Müdürlüğü Türkiye Cumhuriyeti adına uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ve benzeri enstrümanlarla borçlu ve garantör sıfatıyla borç almak ve bunlara ilişkin akit ve garanti işlemleri ile her türlü temas ve müzakereleri yürütmek gibi işlemleri gerçekleştirmek üzerine kuruldu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tahsin Tarhan, “Ekonominin toparlanması ve düzene girmesi için borçlanmaya değil üretim ekonomisine geçilmesi gerekiyor. 17 yılda hiçbir şey üretemeyen sadece tüketen bir Türkiye yaratıldı. Bugün yapılmak istenen borçla borcu kapatmaya çalışmak. Ekonomi yönetimlerinde taşıma suyla değirmen döndüremezsiniz" dedi.
"NASIL BORÇ BULURUZ DİYE"
Tahsin Tarhan açıklamalarının devamında ise şunları aktardı; "Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılar bir günde ortaya çıkan problemler değildir. Neredeyse 1 yılı aşkın zamandır ekonominin iyi gitmediğini yapılması gerekenlerin farklı olduğunu dile getiriyoruz. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor diyoruz ancak ne yazık ki dinleyen yok. Sanayisi kepenk kapatmış, üretimi askıya almış bir Türkiye yarattılar. Şimdi de nereden nasıl borç buluruz diye devlete resmi kurumlar kuruyorlar. Tekrar söylemekte fayda var. Siyasi erk olarak adaleti ve hukuku üstün kılıp üretim ekonomisine geçmediğimiz takdirde daha çok borç kapısı ararız."
"VATANDAŞIN CEBİ YANIYOR"
CHP'li Tahsin Tarhan son olarak, “Türkiye binlerce yıllık devlet geleneğine sahip bir hukuk devletiydi. Liyakate önem verilir devlet geleneği olarak iş ehline verilirdi. Ne yazık ki Türkiye’yi ve dinamiklerini hiç tanımayanlar lokanta işletir gibi kasaya damatlarını koydular. Gelinen nokta hepimizin malumudur. Mutfaktaki yangın her geçen gün vatandaşın cebini yakmakta yok etmektedir. Ülke olarak daha da altından kalkamayacağımız ekonomik problemler başlamadan gerekli müdahale yapılmalı yanlışlardan dönülmelidir" açıklamalarında bulundu.
YORUMLAR