Trabzonlular bir araya geldi!

Trabzonlular bir araya geldi!

Kocaeli Trabzonlular Derneği, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu kahvaltılı programda ağırladı.

Trabzonlular bir araya geldi!

Kocaeli Trabzonlular Derneği, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu kahvaltılı programda ağırladı.

Trabzonlular bir araya geldi!
08 Ocak 2016 - 12:41

rogramda konuşan Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu yeni dernek binasının Ramazan ayında hizmete gireceğini açıkladı.Geçtiğimiz Aralık ayında Kocaeli Trabzonlular Derneği başkanı olarak seçilen Sami Durmuşoğlu göreve gelmesi sonrasında çeşitli etkinlikler ile derneğe yeni bir hava getirdi. Durmuşoğlu’nun bu haftaki konuğu ise Vali Hasan Basri Güzeloğlu oldu. Sami Durmuşoğlu’nun sahibi olduğu Yahya Kaptan Lukka Garden Cafe’de gerçekleşen kahvaltı programında Kocaeli Trabzonlular Derneği’nin yeni binasının Ramazan ayına yetiştirileceği ifade edildi.

YENİ BİNAYI ANLATTI

Kahvaltı sonrasında konuşan Sami Durmuşoğlu, “Kocaeli’de yaşayan tüm Trabzonlular için, Trabzon kültürünü İzmit’e uyarlayarak bu kültürü yaşatabilmek istiyoruz. Sayın Valimizin bizi ziyareti ile bu projeye start verdik. Kahvaltımızda da yeni projemizi Vali Bey’e aktardık. Bu proje kapsamında Yahya Kaptan’da yapacağımız dernek binamız ile derneğe gelen hemşerilerimiz burada lahana, kuymak, dolma, hamsi, turşu yapmayı öğrenecek. Halk oyunları kursumuz olacak, kemençe kursumuz olacak” şeklinde konuştu.

“YENİ BİNADA İFTAR YAPILACAK”

Yeni binamızda dersliklerimiz olacak diyen Durmuşoğlu, “Çocuğunu kursa gönderemeyen, özel öğretmene gönderemeyen insanlar burada bizim öğretmenlerimizden faydalanacak. Zamana zaman burada bizim anlaşma yaptığımız doktorlar ile isteyenler ücretsiz muayene olabilecek. Biz derneğimizin binasını yaz sonu bitirmeyi hedefledik ama sayın Valimiz Ramazan ayında burada iftar yapmak istediğini söyleyince 4 ay kadar öne aldık. Bizde Ramazan ayında dernek binamızı bitmeyi hedefliyoruz” dedi.

 GÜZELOĞL, “TARBZON ÖZEL VE GÜZEL BİR ŞEHİR”

Durmuşoğlu’ndan sonra konuşan Hasan Basri Güzeloğlu, “Trabzonluların hem gönül sofrasına hem lezzet sofrasına misafir olduk. Kültürümüzün çok önemli bir yerleşim yeri Trabzon. Cennet Anadolu’nun nadide şehirlerinden bir tanesi. Doğası ile yeşili ile kültürü ile insan unsuru ile her hal alanda çok özel ve güzelliklerin bulunduğu bir şehirdir Trabzon. Başkanının paylaştığı projeyi bir milat olarak kabul ediyor ve diğer hemşeri derneklerine örnek olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İkinci yarıda Büyükşehir olduğunu hatırladı
İkinci yarıda Büyükşehir olduğunu hatırladı
Avukatlar çeyrek finalde savunma yapacak
Avukatlar çeyrek finalde savunma yapacak