2024 eksilmediğimiz bir yıl olsun
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

2024 eksilmediğimiz bir yıl olsun

02 Ocak 2024 - 11:35

2024 eksilmediğimiz bir yıl olsun
Çok zor bir yılı geride bıraktık, 2023 yılı hem bizim için, hem de genel anlamda tüm insanlık için zor bir yıl oldu.
Öncesinde yaşanan sağlık sorunu, insanları evlerine hapis eden, üretimin durduğu, normal yaşamın aksadığı pandemi sürecinin olumsuz etkileri bekleniyordu, 2023 yılında yaşanan ekonomik sıkıntılar bu nedenle sürpriz değildi.
Tüm Dünya’da beklenen ekonomik sıkıntılar, yaşadığımız deprem felaketi ile bizde katlandı, üstüne bir de gerilimli seçim yaşadık.
Ülke’nin tam olarak ortadan ikiye bölünerek, kutuplaştığı bir seçimdi, hepsini üst üste koyduğumuzda 2023 yılı çok zor bir yıl oldu.
Hiç durmaksızın yükselen fiyatlar, dar gelirliyi değil, beyaz yaka diye tabir edilen, gelir düzeyi yüksek kesimleri de derinden etkiledi.
Aylık kazancı 80-100 bin lira civarında olan, avukat, doktor, fabrikada yönetici gibi meslek grubunda ki insanlardan bile, “alım gücümüz düştü, eskiden olduğu kadar rahat harcama yapamıyoruz” gibi şikayetler duyuyor olduk.
Asgari ücretli, emekli ve de dar gelirlinin, yükselen enflasyon karşısında ki acizliğini yazmakta, anlatmak da çok zor.
Ben bir ekonomist değilim ama 2024 yılının ekonomik açıdan çok daha zorlu gececiğini rahatlıkla söyleyebilirim, çünkü tüm veriler bunu gösteriyor.
2024 yılına dair de, en büyük temennim ve arzum, eksilmediğimiz bir yıl olmasıdır.
Sevdiğimiz, değer verdiğimiz, aile üyelerimiz, dostlarımız, hayatlarımızda ki yerlerini korusunlar, hayatımızdan kimseler eksilmesin.
Varsın, biraz daha fakirleşelim, gönlümüzce harcama yapacak gücümüz de olmayıversin, eksildiğimiz tek noktamız, ekonomi-para olsun.
Ekonomik sıkıntıların da etkisi var mı bilmiyorum ama, insanlık her geçen gün daha çok kirleniyor.
Suç oranları artarken, şiddet günlük yaşamın doğalı haline gelmeye başladı, sayıları her gün artan dolandırıcılar, üç kağıtçılar, ahlak yoksunları…
İnsanları anlamak ve tanımakta zorlandığımız günlerden geçiyoruz.
2024 yılının ekonomik olarak eksileceğimiz bir yıl olacağı kesin, yeni yıla dair beklentimiz ise insanlığımızda, iyi insan olma çabamızda ve iyi için mücadele etme gayretimizde eksilmenin olmamasıdır.
2023 yılında eksildiğimiz çok alan oldu belki ama, kurucu liderimize, cumhuriyetimiz ve cumhuriyetin kazanımlarına, Atatürkümüze, sahip çıkma ve saygı noktasında ciddi bir artış yaşadık.
2023 yılında, tam 5 milyon 770 bin 110 kişi Atasına koştu, Anıtkabir’i ziyaret etti, bu rakam 2022 yılında 3 milyon 966 bin 286 idi.
Yılın son günü sayılan 29 Aralık’da Fenerbahcemiz ve Galatasarayımız, küstah araplara Atatürk tokadı atarak, bu sevgimizi ve bağlılığımızı bir kez daha tüm dünyaya haykırdılar.
Paralarının gücüne güvenerek, kurucu değerlerimizi yok saymayan kalkan şımarık araplara, her şeyin para olmadığını gösterdi, iki büyük takımımız.
2024 yılında da, köklerimize, biz bizi yapan değerlerimize, insanlığımıza, iyi olma çabamıza, yardımseverliğimize sıkı sıkıya sarıldığımız, bu noktada hiç eksilmediğimiz bir yıl olması dileği ile ‘hoş geldin 2024’ demek istiyorum.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum