Kelimenin anlamı, ‘yerden uzaklığı az olan, yüksek olmayan, yere yakın’ demek.
Hani çokta önemli bir hakaret yada aşağılama sayılmaz.
Bu kelimenin gündemimize girme şekli de aslında çok önemli olmayan bir durum.
Yazı alanında zaman zaman böyle gaflar olur ve ‘memleketin daha büyük sorunları var, böyle küçük şeylere takılmamak gerek’ denerek bu iş geçiştirilir.
Çayırova Belediyesi’nin basın müdürlüğünün servis ettiği haberde, belediye başkanı kendi ağzı ile ‘alçağım’ diyor gibi bir cümle kurulmuşsa da, olayın hata olduğu belli.
Hem alçak kelimesinin manası, hem da alçağım denilen metinlere bakıldığında olayı görmezlikten gelmek mümkündü.
Ancak, Çayırova Belediyesi’nde Bünyamin Çiftçi başkanlığı ile birlikte yaşanan bazı gelişmeler, ‘alçak’ kelimesine ‘yerden uzaklığı az olan, yüksek olmayan’dan daha fazla anlam yüklüyordu.
Belediyede ki ilk icraatınız, basın müdürlüğüne Gebze’den bir hemşerinizi atamak olursa, bu durum Çayırova’da rahatsızlık yaratır ve ‘alçak’ kelimesi işte orda ‘yere yakın’ olarak kullanılmaz.
Ve sizin o hemşeriniz daha ilk adımında ilan ve reklam dağıtırken, 3 Çayırova, 3 Gebze, 6 Kocaeli gibi ilan verilecek kurumlar listesi yaparsa, bunu bu bölgeye hizmet eden basın mensupları ‘alçaklık’ olarak görebilir.
Hep birlikte Bünyamin Çiftçi’nin demecinin ‘alçağım’ şeklinde servis edilmesini, ‘basit hata’, ‘gaf’ olarak görelim ki öyledir de…
Ancak, sayın Çiftçi, Çayırova’da doğup, büyümüş, eli kalem tutan, Çayırova’yı iyi bilen, yıllardır basın sektöründe yer almış isimler varken, hemşerinizi işe almış olmanız ve bu hemşerinizin yönlendirmesi ile Çayırovalı gazetecileri bile ilan listesini almayıp, İzmit gazetelerine ilan vermenizi sağlayanların yaptığı, ‘alçaklık’ değil mi?
Bizi kurumsal olarak zaten yok saymaktasınız, bu bizim umurumuzda bile değil.
Reklam verilecek basın kuruluşları listesine almadığınız gibi haberlerinizde servis edilmiyor, buda tercihinizdir…
Fakat burada da yapılmak istenen, Çayırova Belediyesi ile basın kuruluşları arasında ki uçurumu derinleştirmek, düşmanlığı körüklemektir, bu bile başlı başına bir alçaklıktır.
Artık burada ki alçaklığın, yere yakın anlamında mı, yoksa halk arısında ki karşılığı olan, ‘aşağılık, adi, karaktersiz’ anlamında mı olduğuna da sayın Bünyamin Çiftçi karar verecek.
Çayırova Belediyesi basın müdürlüğünün servis ettiği haberin içinde ki, ‘alçaklığı görüp haberleştiren gazeteci arkadaşların duyarlılığını ve haber yapma mantıklarını da umarım anlamışsınızdır.
YORUMLAR