Aslantaş şikayet etmiyor, çaba gösteriyor
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Aslantaş şikayet etmiyor, çaba gösteriyor

20 Eylül 2024 - 13:10

Aslantaş şikayet etmiyor, çaba gösteriyor
Gebze sanayinin atar damarı, sanayinin başkentidir.
Gebzemizin bu özelliği ile gururlanır, Türkiye’de stratejik önemi ve ekonomiye sunduğu katkı ile gururlanır, kentimize dair haklı olarak özel ilgi de bekleriz.
Bu durumun şöyle de bir yükü oluyor, sanayide yaşanan sorun esasta ne kadar Ülke sorunu ise Gebzemiz için iki kat daha önemli ve büyük sorun haline geliyor.
Sanayinin son yıllarda yaşadığı en büyük sorun ise üretimde çalıştıracak eleman bulamamak.
‘İşsizlik’ her bölge, her şehir için ciddi sorun olabilir ama Gebze için böyle bir sorun yok.
Bu yıl 32. Sini düzenlediğimiz Basın Turnuvası Kurumsal da çok sayıda sanayi takımımız da yer almakta, sporun yarattığı dostluk sayesinde, yöneticiler, işletme sahipleri ile sohbetlerimiz oluyor, hemen hepsinin en büyük sıkıntısı, mavi yaka için personel bulamamak.
Nitelikli eleman zaten yok da, öyle vasıfsız elaman bile bulamadıklarını dile getiriyorlar.
Gazeteci kimliğimiz ile kısa bir araştırma yaptığımız da ise, bu sorunu sadece bizim turnuvamızda yer alan sanayi kuruluşlarının değil de hemen hemen tüm sanayinin yaşadığını görüyoruz.
Bu sorunu biz ‘ahh-vahh’ ile ‘bu gençlik nereye gidiyor, bu Ülke’nin hali ne olacak?’ şeklinde sohbet konusu yaparken, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, bu sorunu bir adım daha ileriye taşıyarak, ‘bu sorun Ülke’nin Beka sorunudur’ diyor.
GEBKİM’de düzenlenen, ‘İŞKUR Hizmet Noktası Değerlendirme Toplantısı”nda yaptığı konuşmaya da atıfta bulunarak, Basın Turnuvası maçlarında sohbet etme şansı bulduğumuz Aslantaş, sorunu tüm detayları ile ortaya koyarken, gelişi güzel açılmış üniversitelerin, iş ve meslek sahibi yapmak yerine gençleri işsizleştirdiği tespitini yapıyordu.
Bizim sanayici dostlarımız da aynı dertten mustaripti, “üretimde çalışan bazı arkadaşlar, yönetime yakın çalışan (beyaz yaka) arkadaşlardan daha çok para alıyor. Çünkü, bir lisans mezunu kendisini mühendis, hesap uzmanı, öğretmen, hukukçu görüyor. Elini kirletmeyi, üretimde çalışmayı kendisine yakıştırmıyor. Her yıl milyonlarca genç üniversite mezunu olurken, bu gençlerin tamamının mühendis, öğretmen, hukukçu olarak istihdamı da zaten mümkün değil. Dolayısı ile gençler üretimde çalışmıyor, çalışıp, işini hakkıyla yapanda, doğal olarak sizin için en değerli elaman oluyor”
Sorun çok açık ve oldukça büyük ve hatta Abdurrahman Aslantaş başkanımızın ifade ettiği gibi, yarınlar da ‘Ülke’nin Beka sorunu olacak’ kadar büyük bir sorun.
Bu sorunun Ülke’yi yönetenlerde mutlaka farkındadırlar, illa ki bu sorunun önüne geçmek için de düşünceleri, planlamaları ve çabaları vardır!...
Başta sanayicilerimiz olmak üzere, sanayiye ve Ülke’nin geleceğine dair kaygısı olanları rahatlatacak bir çalışmadan, atılan ve atılması planlanan bir adımdan söz etmek mümkün değil ama illa ki ‘vardır bir planları’ diyerek, Ülke’yi yönetenlere daha hızlı ve kalıcı adımlar atmaları gerektiğini hatırlatmakla yetinelim.
Biz, sanayinin başkenti olarak kendimize ve bu kentte sanayinin, ticaretin gelişmesine, sorunların çözümüne katkı sunmak için kurulmuş Gebze Ticaret Odamıza bakalım istiyoruz.
GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş, omzunda ki yükler, ayağında ki bağlarla oturduğu başkanlık koltuğunda, koltuğun hakkını vermek adına tüm engellemelere rağmen olağanüstü bir hırs, istek ve kararlılıkla çalışıyor.
İyi niyetinin, adaletli çabalarının ve insan üstü uğraşılarının bir çokları da farkında.
Sanayi için, Ülke için ‘beka sorunu’ dediği üretimde çalışacak eleman açığına ilişkin kaygılarını da her platformda yüksek sesle dile getirip, sıkıntıya dikkat çekerek, yetkilileri uyarıyor.
Sayın Aslantaş, sadece uyarmak ve sıkıntıya dikkat çekmekle de kalmıyor, aynı zamanda gücü ve bütçesi oranında bu soruna çözüm üretmek için de çalışma yürütüyor.
“GTO olarak meslek lisesi kurmak yerine meslek edindirme ve atölye binaları yapma kararı aldık” diyen Asantaş, şimdilerde İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile görüşerek, gençlerin bu meslek atölyelerine yönlendirilmesi için ortak çalışma yürütmeyi teklif ederek, detayları paylaşıyor.
Bu konuda Aslantaş’ın tek başına verdiği mücadele ve uğraşı yetmez, başta eğitimcilerimiz olmak üzere, ailelerin ve bu konuda sıkıntısı olanların da Aslantaş’ın yanında yer alıp, destek vermesi gerekmektedir…Çünkü, bu gerçekten büyük bir sorun.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum