Aslantaş’tan Türkiye Yüzyılı’na damga vuracak çalışma
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. Yılını coşkuyla kutladık.
Yeni yüzyılın ilk yılı, bizim için pek iç açıcı olmasa da, bu yeni dönemin ‘Türkiye Yüzyılı’ olması arzusu hepimizin isteği, bu sebeple yeni yüzyıla ‘Türkiye Yüzyılı’ demeği çok istiyoruz.
Bir çok sıkıntımız var, ekonomi, eğitim, sağlık (özellikle de sağlık), adalet bir çok alanda yeni yüzyılda güzel şeyler bekliyoruz, gelişmeler görmek ve umutlanmak istiyoruz.
Türkiye Yüzyılı’nı karşılarken, Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Abdurrahman Aslantaş, bir süredir yüksek sesle bir büyük sorunu ısrarla dile getiriyor.
Uzun süredir elektrik işi ile uğraşan, sanayi ile koordineli çalışan, GTO’da yöneticilik, başkanvekilliği yapan ve iki yıla yakındır da başkanlık yapan Aslantaş, sahada gördüklerini GTO Başkanı olma sorumluluğu ile hemen her platformda dile getiriyor.
Ne diyordu sayın Aslantaş, “sanayi de çalıştıracak elaman sıkıntısı var bu sıkıntı her geçen gün artıyor. Gençler gelişi güzel açılmış üniversitelerden mezun olduktan sonra sanatkarlık yapmıyor, üretimde çalışmıyor. Üretmeyen toplam, tükenmeye mahkumdur”
Bunları söylerken, yaşanan sıkıntıyı bir adım daha ileri taşıyarak, “şayet üretimde çalışacak elaman bulamazsak, sanayi de çalışacak gençler yetiştiremezsek, büyük sıkıntılar yaşarız, esasta bu tam olarak beka sorunudur” diyordu.
Böylesi bir sorunu Türkiye sanayisinin kalbi olan Gebze’nin, Gebze’nin Ticaret Odası’nın görmesi ve çözüm araması da gayet anlaşılır bir durumdu.
Aslantaş, bu ciddi sorunu görüp, yetkili-etkili-sorumlu kişilerin çözüm bulması adına sadece lafta söylem geliştirip, beklemiyor, bu büyük sorunu çözmek içinde çalışıyordu.
Gebze’ye bir meslek okulu kazandırmak için hazırlıklar son aşamada, o meslek lisesi Gebze’ye yapılacak.
Gençlerin meslek liselerine ve meslek edinmeye yönelmesi için GTO olarak taşın altına elini koyuyor, ciddi teşvikler var, meslek sahibi olacak gençler için.
İşin başında Aslantaş olunca, birileri öküz altında buzağa aramaya çok meraklı olduğu için buradan da, sakın ha ‘Abdurrahman Aslantaş, gençlerin hekim, mühendis, mimar, hukukçu, öğretmen olmasını istemiyor’ gibi abukluklar çıkartmayın.
Elbette ki, bu Ülke’nin gençleri bilim insanı da olacak, hekim, mühendis de olacak ama birileri de üretimde çalışmak zorunda, birilerinin de sanatkar olması gerekli, aksi halde nasıl geleceğe güvenle bakacağız, nasıl üreteceğiz, sanayi de bacalar nasıl tütecek…
Ve Aslantaş’ın bu soruna karşı başlattığı çalışmalar Milli Eğitim nezdinde de karşılık bulmaya başladı.
Eğitim, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Komisyonlarında yer alan Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Milli Eğitim Müdürleri ile Aslantaş’ı dinledi, ortak çalışma için düğmeye basıldı.
Gebze, Türkiye Sanayisinin kalbinin attığı yer, böylesi bir çalışmanın Gebze’den başlaması çok önemliydi ve bu çalışmaların ciddi karşılık bulacağını, Türkiye’ye örnek bir çalışma olacağı da açık.
Başta Sayın Vekil Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürlerimiz olmak üzere, Gebze Ticaret Odası’nın tüm yönetimi, meclisi ve üyelerinin bu projeye samimiyetle sahip çıkıp, destekleyip, geliştirmesi gerekli, çünkü bu mesele gerçekten Ülke’nin geleceği açısından çok değerli ve önemli bir mesele…
YORUMLAR