Büyükgöz daha çoook ihanete uğrar!..
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Büyükgöz daha çoook ihanete uğrar!..

18 Ekim 2024 - 14:05

Büyükgöz daha çoook ihanete uğrar!..
Gebze Hayvan Barınma Merkezi’nde, öldürülmüş, ‘dilsiz dostlarımıza’  dair, ortaya saçılan görüntülerle ilgili, hiçbir mazeret, hiçbir açıklama kabul edilemez, o görüntüler ne Gebze’ye ne de insanlığa yakışır görüntüler değildi.
Gebze’de yaşayan ama Türkiye’nin çeşitli yerlerinde tanıdıkları, ahbapları olan bir yurttaş olarak bile tepkiler aldık, laf işittik.
Haddini aşan, sosyal medya paylaşımlarını kabul etmemiz mümkün değil ama o eleştirileri de, görüntülerden kaynaklı tepkileri de, ortaya çıkan görüntülere dair uzaktan, yakından hiçbir müdahili olmayan insanlar olarak da kabul ettik, üzüntü duyduk, biz daha büyük bir öfke ve tepki gösterdik.
Sorumlularının hesap vermesini, tespit edilmesini dört gözle bekliyoruz ve takipçisiyiz.
Buraya kadar olan kısımda, hemen herkesle aynı görüşteyiz, o görüntüler çok vahimdi, daha da vahim olanı ortaya saçılması idi.
Bu görüntülerin ortaya saçılmasında nasıl bir kumpas vardı? Bunu zaman ortaya çıkaracak.
Çünkü, burada bilinçli bir çalışma var gibi gözüküyor.
Dronla çekimler, elleriyle konmuş gibi çöp kutularında canlı-cansız hayvanlara ulaşılması ve daha bir çok şey bir plan gibi gözükmekte, devam eden yargı ve soruşturma süreci bunları ortaya çıkartacaktır.
Bu olayda en çok yıpranan isim olan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, içerden ve dışardan organize bir ihanetin içine düşmüştür.
Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bu müdürlüğün bağlı bulunduğu başkan yardımcılığı, müdürlükte görevli personel, artık kim ne kadar ihmal ve kusurlu bunların titizlikle araştırılarak kamuoyu ile paylaşılacağını düşünüyorum.
Bu olayın sayın Büyükgöz’ün çokta gönüllü olarak atamadığı belediye başkan yardımcısına bağlı birimde olması, olay sonrası devam edin ihmaller silsilesi de değerlendirilmesi gereken önemli noktalar diye düşünüyorum.
Gebze Belediye Başkanı olarak 5.5 yılı geride bırakan Sayın Zinnur Büyükgöz’ün, partilileri ve çalışma arkadaşları tarafından ilk ihanete uğrayışı değil…
Zinnur Büyükgöz, seçim dönemlerinde dahil, muhalefetten çok kendi partilileri tarafından ortaya atılan iddialar ve sızdırılan bilgilerden ötürü sorunlar yaşamış bir isim.
Bununda temel nedeni Büyükgöz, belediye kaynaklarını kimseye kullandırmamış, etik-ahlaki ve yasal olmayan işlerde kimseye toleranslı davranmamıştır, adam kayırma, işini yapmadan kazanç sağlama gibi durumlara göz yummamıştır.
Hayvan Barınağı kumpasında çok ciddi ihmallerin olduğu gibi, organize bir çalışmada olduğu da açık.
Ve ne acıdır ki, bugün hayvan barınağında ortaya saçılan görüntülere tepki gösterenler, bugüne kadar böylesi bir hayvan barınağının varlığından ve güzel yanlarından hiç söz etmediler, sayın Büyükgöz’ün ekibinden hiç kimse de bu güzellikleri şimdiye kadar ortaya saçmadı…
Sadece belediye çalışanları ve Büyükgöz’ün yakın çalışma arkadaşlarının eksiklikleri değil, bürokrasinin de burada ciddi eksiklerini gördük.
Durumdan çıkar sağlama gayesi ile Gebze Belediyesi’ni daha zor duruma düşürme hamlesi yapan Tuzla Belediyesi’nin ‘çadır’ şovuna kamu tepki gösterebilirdi, o çadırları kolluk söküp atabilirdi, buda olmadı.
Gerçi, bürokrasinin de ağırdan alması normal, çünkü, belediye olarak ihtiyaç duyulan hizmeti sorunsuz alırsınız. (okulların boyanması, muhtarlık binalarının bakımı v.b) ama işletme mezunu kaynınıza belediyede müdürlük alamazsınız Zinnur başkandan, o yüzden de fazladan hizmet gereksiz kalabilir.
Belediyeciliği, ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir’, ‘balık bilmezse halik bilir’ anlayışı ile yapan Zinnur Başkan, yapılan işte siyasetin varlığını da unuttuğu için ciddi sorunlar yaşıyor, ihanetlerle karşılaşıyor ama bu çirkin siyaset ve insanların ‘siyasetten rant elde etme’ beklentileri olduğu sürece, Büyükgöz daha çok ihanete uğrar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum