CHP'de Nail Çiler krizi
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

CHP'de Nail Çiler krizi

14 Aralık 2023 - 11:59

CHP’de Nail Çiler krizi
2023 seçimleri öncesinde sürpriz bir şekilde CHP’ye katılan ve CHP’den Milletvekili adayı olan, eski Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, CHP’nin Kocaeli’de ki Milletvekili sayısını arttırarak, meclisin yolunu tuttu.
Özellikle Gebze Bölgesi’nde ciddi bir karşılığı olan ve bölge siyasetine haraketlilik katan Nail Çiler, genel seçimlerin hemen ardından, geniş kesimlerce, doğrudan Gebze Belediye Başkan adayı olarak görülmeye başlandı.
Gebze sevgisi ile ön plana çıkan, uzun süre ticaret odası başkanlığı yapan ve bu görev süresinde her kesimden insana dokunan Nail Çiler, muhalefetin hemen hemen tamamında, ‘Gebze’de seçimi kazanacak tek isim’ olarak ön plana çıktı.
Kongreler, kurultay derken, CHP’de yerel seçimler takvimi işlemeye başladı.
‘Adaylar, meclis, ön seçimle mi belirlenecek, nasıl bir yol izlenecek’ derken CHP’de belirsizlikle birlikte süreç bir şekilde işlemeye başladı.
Gebze’de genel kamuoyu anlamında, özelde de partide Nail Çiler’in Gebze Belediye Başkanı olacağı yönünde beklenti vardı ve Nail Çiler’e yakın kaynaklarda Çiler’in adaylık için hazırlık yaptığını doğruluyordu.
Bu sebepledir ki, CHP’den Gebze Belediye Başkan adayı adayı olması beklenen Saide Arslan, Mustafa Anaç gibi isimler, başka ilçelere yöneldi.
Gebze Belediyesi Meclis Üyesi olan, Gebze’de avukatlık yapan Saide Arslan, evinin olduğu yer olan Darıca’dan aday adayı oldu, aynı şekilde Gebze’de görev yapan Doktor Mustafa Anaç’ta Çayırova’dan başvuruda bulundu.
CHP’nin Gebze’de ki etkili isimleri, bir dönem Milletvekilliği de yapan Dr. Mehmet Hilal Kaplan, Dr. İsmail Demir gibi isimlerde ‘Nail Çiler’in doğru aday olacağı’ fikrinde birleşerek, adaylık için çalışma dahi yapmadılar.
Gelinen süreçte ise Nail Çiler, adaylık için gönülsüz ve birazda isteksiz olunca, CHP’ye büyük bir heyecan katan Nail Çiler, bir anda CHP için ciddi bir krize dönüştü.
CHP’nin Kocaeli Mellitvekilleri ve tüm teşkilatlar Nail Çiler’in Gebze Belediye Başkanı adayı olmasını isterken, Çiler ile birlikte CHP’nin Darıca ve Çayırova’da da ciddi başarı elde edeceğini düşünüyor.
Önümüzdeki birkaç gün çok kritik ve son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Nail Çiler’in adaylığı için devreye girmesi bekleniyor.
Nail Çiler, tüm ısrar ve isteklere rağmen aday olmaz ise CHP’de ki krizin daha da derinleşeceği düşünülüyor.
CHP’nin her kesim tarafından sevilen, genç ilçe başkanı Gökhan Orhan, ortada ciddi bir sorun olmadığını ifade ederek, CHP’nin Gebze’de aday bulmakta zorlanmayacağını ve Gebze’yi mevcut yönetimden çok daha iyi yönetecek onlarca ismin olduğunu söylese de, sokakta da, Nail Çiler beklentisi büyük ve Nail Çiler’in aday olmadığı seçenekler de, AK Parti’nin Gebze’de çok rahat seçim kazanacağı inancı var.
Gebze’nin 31 Mart seçimlerini nasıl geçireceği sanırım bu birkaç gün içinde belli olacak, Nail Çiler’in olduğu yada olmadığı seçimin havası mutlaka aynı olmayacaktır.  
Bu süreçte, Gebze basını da dahil, genel olarak çok az insanla görüşen Nail Çiler’in son kararının ne olacağı ve nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor, ancak aday olsun yada olmasın, şuana kadar sergilediği tavır ile Nail Çiler Gebze için ciddi kriz olmuş durumda, bu krizin aşılıp, aşılmayacağını da hep birlikte bekleyip, göreceğiz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum