Enfest işler…
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Enfest işler…

21 Mayıs 2024 - 17:06

Enfest işler…
Bu yıl ikincisi düzenlenen Engelliler Festivali’ne (ENFEST) Fatih’in Otağı, Hünkar Çayırı ev sahipliği yaptı.
Bu özel mekanı Vakfa, ranta kaptırmayarak, kentimiz için ne büyük bir iş yaptığımızı bir kez daha görme ve anlama şansı bulduk.
Geride bıraktığımız Engelliler Haftası’nda hava muhalefeti nedeni ile ertelenen ENFEST, bugün büyük bir katılım ve coşku ile kutlandı.
Bölgemizde bu alanda eğitim veren özel ve resmi kurumların yanı sıra, kentimizde yaşayan tüm engelsiz kardeşlerimiz, aileleri ile birlikte bu etkinlikte yer aldılar.
Sabahın erken saatlerinde başlayan etkinlikte, yok yoktu.
Hünkar Çayırı’nın eşsiz güzelliği içinde, kurulan oyun alanları, aileler için düzenlenmiş piknik alanı, geleneksel oyunlarımızın yanı sıra son dönemin moda oyunları, keyifli, güzel bir gün için tüm detay düşünülmüştü..
Gebze Belediyemiz, taşıma işinden başlayarak, alanda ki ikram ve her türlü düzenlemeyi kusursuz yerine getirmiş.
Zaten, asıl amaç o gün bir arada olmak ve oynayarak, eğlenerek kaynaşmak, ikramların da, yaşanan eksiklerinde gerçekte pek bir önemi yoktu.
Engellilerimize dair her etkinlikte ve onları her andığımızda, şu gerçekle hep yüzleşirim, ‘hepimiz birer engelli adayıyız’…
Bu öyle laf olsun diye söylenmiş bir söz değil, sık sık ziyaretlerine gittiğim, her fırsatta sohbet ettiğim bir çok engelli kardeşimizin hikayesinde sonradan engelli birey oldukları gerçeğini öğrenmişimdir.
Çok uzaklara gitmeye de gerek yok, 9 yıl önce geçirdiğim talihsiz kazada bende o eşikten döndüm, benim aldığım darbeyi almış bir insan, ya ölmüş, yada hayatının kalanını tekerlekli sandalyede geçirmiş olurdu.
Engellilerimiz için yapılan her etkinlik, atılan her adım çok değerli ve kıymetlidir, bu anlamda Gebze’de ikincisi gerçekleştirilen ENFEST etkinliğinde emeği geçen öğretmen arkadaşları, okul müdürlerini, tüm aileleri, belediyemiz ve milli eğitim müdürlüğümüzü, görev alan tüm ekibi yürükten kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.
Her yönü ile kusursuz, özel bir etkinliğe imza attılar.
‘7 bölge 7 tat’ etkinliğinden sonra bu özel etkinlikte de STS Group’u görmek, dostlarım adına beni gururlandırdı.
Engelsiz dostlara uzatılan her eli değerli bulurum, yapılan her olumlu etkinliği canı gönülden alkışlarım, yapılanların yetersiz olduğunun da çok farkındayım, daha fazlasını yapmak için de, daha fazla insanın ilgi ve desteği gerekmektedir.
Yüreğinde iyilik kırıntısı olan her yurttaşı, ‘yarın kendisinin de bir engelli adayı olduğu bilinciyle’ engellilere karşı daha saygılı ve daha ilgili olmaya davet ediyorum.
Belediye otobüsünde saldırıya uğrayan ve bugün ölüm haberini aldığımız engelli amcamızı, otoparklarda araçları için ayrılmış yeri kapılan ve mağdur olan engelli dostlarımızı, yürümek ve yaşamak için ne büyük zorluklarla mücadele eden kardeşlerimizi düşününce, engelsiz hayat için çok daha fazlasını yapmamız gerektiği gerçeği ile yüzleşiyoruz.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum