Gebzespor tükeniyor...
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Gebzespor tükeniyor...

17 Temmuz 2024 - 12:08

Gebzespor tükeniyor
2011-2012 sezonu Gebzespor 3. Lig’de ama kulüp kongre yapamıyor.
Dönemin Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze’nin köklü ailelerinden, büyük(!) zenginlerinden Fatin Eyüboğlu ile kulübü yönetmiş, alabildiğine borç birikmiş, takım batağın içinde, cesaret edip yönetime talip olan yok.
O dönemde bazı evraklar, koçanlarda kayıp, başkanın arabasının camını kırıp, koçanları çalmışlar (!) yersen…
Sezon başlayacak, tüm oyuncular kaçmış, gitmiş, elde kalan Gebzeli çocuklarla idman yapılacak, tesis yok, yemek yok...
O dönemin tek farkı takıma sahip çıkan taraftar grubu var, Mistan abi evinde yemek pişirip takıma yemek veriyor, basın her gün Gebzespor’u gündem yapıyor, taraftar hep aktif, herkes bir çaba içinde.
Ertelenen bir kongre, iki-üç derken, o dönem kulübe yönetici bulamayınca, başkan olup, takımı toparlamıştık, ne mutlu bize ki, o dönem takım kümede de kalmıştı.
Gebzespor hiç bu kadar dibi görmemişti, bu dönem de sanki o yılları anımsatıyor.
Kongre yapılamıyor, toplanan genel kurul da, ‘başkanlık için aday olan var mı?’ sorusu havada kalıyor.
4 Ağustos da genel kurul yeniden toplanacak ama ortada ciddi bir aday ve kayda değer çalışma yok.
Mücadele edeceğimiz ligin adı BAL ve bu ligde rakiplerimiz bizden takımlar, Darıca GB, Gölcük, Çayırova…Gölcük açık ara önde, ciddi transferler yapıyor, diğerleri de kendi çaplarında planlama ve çalışma içinde ama Gebzespor daha kongre yapamıyor.
Ve çok ilginç, bu dönemde Gebzespor ile ilgili hiçbir yerden hiçbir ses çıkmıyor, Gebzespor’un değil, Gebze’nin üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi.
Bu bir çöküşün, dibe vuruşun, tükenişin göstergesi, umarız ki, biz yanılırız 4 Ağustos’ta Gebzespor’u zirveye çıkartacak adımlar atılır ama şuan ki görüntü, hiç öyle değil ve son derece kaygı verici.
Gebze Belediye Başkanı sayın Zinnur Büyükgöz, göreve geldiği günden itibaren Gbzespor’u hiç ötelemedi, her zamanda katkısını sunup, sahiplendi ama süreç devam etmekte, bu yıl ne olacak? Diye sormak zorundayız.
Yakın zamanda babasını kaybeden kıymetli dostum Resul Tat’a öncelikli olarak sabır ve başsağlığı diliyorum ama mevcut başkan olarak Gebzespor ile ilgili bir çaba, uğraşı içinde olması gerekirdi.
Belediyeye ve siyasete yakın bir isim Av. Harun Kaya’nın adaylıkla ilgili çalışması söz konusu ama adım atılmayacaksa, bu çalışma haberlerini de yaymanın kime ne katkısı var?
Bir Gebzespor efsanesi olan Recep Avcı, bazı denemeler yaptı, yapmakta ama O’nun da net keskin bir duruş sergilemesi gerekli.
Günün sonunda kesin olan şu, Gebzespor tükeniyor, bitmenin eşiğinde ve uçurumun tam dibinde, düştü, düşecek…
Gebze kentinin tek ortak değeri olan Gebzespor’un tükenişi ve düşüşü çok yürek yakar, çok insan üzer, Gebze adına çok büyük kayıplar olur ve yaralar açar…
Yarın çok geç olmadan, hemen bugün 4 Ağustos gibi tarihlerde beklenmeden, hemen bugün Gebzespor ile ilgili acil eylem planı hayata geçirilmeli ve Gebzespor’un tükenişine, yok oluşuna seyirci kalınmamalı.
Aksi halde bu takımın tükenişi çok kişiyi üzer, çok kişiyi rahatsız eder.
Yangın önlemi almak, her zaman yangının maliyetinden çok daha ucuzdur, ortalık yangın yerine dönmeden, yürükler yanmadan Gebzespor’a sahip çıkılmalı ve hamle yapılmalı.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Yasar
    1 ay önce
    Resul Başkana destek olmak lazımdı ! Recep Avcı show - reklam peşinde