Gebze'ye ve Metin Oktay'a Veteranlar Ligi  Çok Yakışır
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Gebze'ye ve Metin Oktay'a Veteranlar Ligi  Çok Yakışır

09 Ekim 2024 - 13:15

Gebze’ye ve Metin Oktay’a Veteranlar Ligi  Çok Yakışır
Eski tüfeklerin sahne aldığı, öncesinde ‘spor yapma, ter atma’ gibi başlasa da, şimdilerde ciddi bir mücadeleye sahne olan, Türkiye’nin dört bir yanında resmi-gayre resmi ligleri, turnuvaları olan veteranlar, her geçen gün gelişmekte ve büyümekte.
Bu yıl Basın Turnuvası ile Veteranları birleştirdik ve yakından gözlemleme şansı da buldum ki, son derece keyif veren, heyecan dolu bir oluşum burası.
İstanbul’da, Anadolu Yakası-Avrupası şeklinde düzenlenen, Kocaeli’nin, Yalova’nın lig düzeyinde ciddi organizasyonlara ev sahipliği yaptığı veteranlar, Antalya’da, Bolu’da, özel turnuvalarda da boy gösteriyorlar.
Ve bu ligin kendi içinde başka kriterleri var, hemen herkes, futboldan beklentisini kesmiş, sadece keyif almak ve keyif katmak için sahaya çıkıyor.
Kendileri, aileleri ve özellikle çocukları için anı biriktiriyor, eğleniyorlar.
Gebze (Gebze-Darıca-Çayırova-Dilovası’nı bir bütün olarak görüyoruz) veteranlarda hatırı sayılır bir yere sahip.
Çok başarılı, çok çok başarılı takımlar var.
Sayıları her geçen gün artmakta, bugün bölgemizde 8 aktif veteran takımı var.
Bizim takımlarımız, yakınımızda ki illerde liglerin organize edilmesinde baş aktörler ve katıldıkları her organizasyona renk katıyorlar.
Veteranlar genel olarak nizami sahada, futbol oyun kurallarının geçerli olduğu organizasyonlar da mücadele ediyorlar.
Bu yıl Basın Turnuvası ile birlikte Metin Oktay’ı tanıdılar.
Metin Oktay Stadı, 9 kişilik alanı, ofsaytın olmadığı, kendine has kuralları ile veteranlar için biçilmiş kaftan ve bir çok takımında düşüncesi bu yönde.
Birkaç fiziki eksiklik var ama bunlar sorun değil ki, bu eksiklikler kısa sürede giderilir.
Bu sahaya, bir lig çok yakışır, Gebzemize böyle bir ligi kazandırmak büyük hizmet olur.
32. Basın Turnuvası ile yakından tanıma şansı bulduğum veteranlar için bir lig hazırlığına şimdiden girdiğimizi duyurmak isterim.
Harun Yılmaz Kardeşimle düzenlediğimiz turnuvadan büyük keyif aldık, bu turnuvanın şampiyonu Gebze Master, finalist Diriliş Masteroldu.
Finallerde, gruplarda mücadele eden bir birinden değil master camialarını, keyifli mücadelelerinden dolayı kutluyor, turnuvamıza kattıkları güzelliklerde dolayı şükranlarımı sunuyorum.
Kurum ve kuruluşlarımızın katılımı, destekleri ve teşvikleri ile Gebze’ye yakışır, daha güzel organizasyonlar da buluşmak üzere diyorum…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum