Kadınları öldürüyorsunuz da, Tülay'a nasıl kıydınız!..
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Kadınları öldürüyorsunuz da, Tülay'a nasıl kıydınız!..

05 Ocak 2024 - 14:16

Kadınları öldürüyorsunuz da, Tülay’a nasıl kıydınız!..
Kadına şiddet ve kadın cinayetlerinde Türkiye ilk sırada
2023 yılında Türkiye’de erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı, 315…
Ülke’nin hemen her yerinden, kadın cinayeti haberleri duyarız, kadına yönelik şiddet ve vahşet haberlerini üzülerek, sinirlenerek, lanet ederek karşılarız.
Neden sonra, ortada büyük bir dramın, bir büyük acının olduğunu hemen unuturuz.
O öldürülen kadının, bir annesi, çocuğu, babası, seveni, arkadaşı, kardeşi olduğunu unutuveririz, sanırım hikayeyi tam bilmeyince, hissiyat de çok derin olmayabiliyor.
Bu vahşet, yanı başınızda olunca, tanıdığınız birisi, aşağılık bir şekilde, insanlık dışı bir şekilde katledilince, o zaman daha farklı duygulara kapılıyor, daha büyük öfke patlamaları yaşıyor, içiniz işte o zaman gerçekten yanıyor.
Tülay Dağaşan, bizim meslekte yeniydi, Hedef Tv’de çalıştığı dönemde tanımıştım ama 31. Basın Turnuvası maçlarında daha yakından tanıma şansı bulmuştum.
Öyle, ekmeğinin peşinde, çok hanım, naif, sessiz, kendi halinde bir basın emekçisi idi, geç saatlere kadar maçlarda kalır, rızkını çıkarmak için çabalardı, bizim meslekte tanıdığım en nazik insanlardan birisiydi.
26 ve 24 yaşında aslan gibi iki evlat yetiştirmiş, iki yıldır da ayrılık yaşamıştı.
Hayalleri, hedefleri olan birisiydi.
Tehditler alıyormuş, sapkın bir eski eş varmış, kocası tarafından katledilen diğer kurbanlara çok benzer hikayesi varmış, iş dönüşü kahpece vuruldu, çocuklarının babası tarafından.
Basın Turnuvası bileşenleri, bizim ailemiz olarak gördüğümüz onlarca dost, şok içinde aradı, her aramada, her değerlendirmede, ayrı bir üzüntü yaşayıp, rahmetli Tülay’ın ayrı özelliklerini, güzelliklerini öğreniyorduk.
Evet Dünya’nın herhangi bir yerinde, Gazze’de, bugün belki Ülkemiz de yeni bir kadın cinayeti daha işleniyor, bir anne daha toprağın altına konuyordur, insan olmanın gereğidir üzülmek, ama insanın yakından tanıdığı, saygı duyduğu birinin bu şekilde öldürülmesi çok daha vahim bir durummuş.
Sözün bittiği yerdeyiz, binlerce bahtsız kadın gibi Tülay kardeşimiz de, erkek vahşetine kurban edildi, mekanı cennet olsun, bu kadar yakınımızda birinin başına bu vahşetin gelmesi, katledilen diğer annelerin, diğer evlatların acısını da, daha derinden yaşamamızı sağladı.
Acı habere kalbi dayanamayan Tülay’ın annesi de, kalp krizi geçirdi ve yoğun bakımda, biz Tülay’ı tanıyanların, bu derece üzüntü duyduğumuz olay karşısında, Tülay’ın annesinin acısını kim nasıl tarif edebilir, nasıl anlayabilir ki…
Hastalık, ölüm ve benzeri olaylarda ateş düştüğü yeri yakarmış, bu vahim olay sonrasında şunu unutmamak gerekirmiş ki, her olayda, ateş mutlaka birilerinin yüreğine düşüyor ve kor gibi yakıyor.
Mekanın cennet olsun, iyi kalpli insan, cefakar anne, vefalı evlat Allah sana rahmeti ile muamele eylesin…
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ayşe ışık
    9 ay önce
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Kalemine sağlık hocam.