Köşker demişti, 'Güzel Gelecek'
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Köşker demişti, 'Güzel Gelecek'

07 Ekim 2024 - 12:21

Köşker demişti, ‘Güzel Gelecek’
AK Parti’de kongre heyecanı yaşanıyor, Türkiye’nin bir çok yerinde kongreye dair çalışmalar sürerken, Gebze’de eşi benzeri görülmemiş bir kutuplaşma ve gerilim havası var.
Hani, mevcut yapılanlara bakınca insan, ‘İlçe Başkanı olmak yada yönetimlere girmek ne kadar önemli olabilir ki” diye kendine sormadan edemiyor.
Çünkü, ortada büyük bir mücadele yaşanıyor.
İnsanlar yıllarca birlikte kol kola mücadele verdikleri insanlara karşı cepheler alıyor, selam vermeyecek hala geliyor.
Mevcut Başkan Recep Kaya’yı koltuğundan indirmek için ‘imha’ ekipleri kurulmuş durumda ve bu öyle böyle bir ekip değil, AK Parti’de İlçe Başkanlığı yapmış, Gençlik Kolları Başkanlığı, yöneticilik yapmış, meclis üyesi, belediye başkan yardımcılığı, belediye başkan aday adayı, adayı olmuş, Milletvekili aday adayı, adayı olmuş isimler, ‘Kaya’yı bitirme oluşumunun’ içinde birleşmişler.
Dün birbirine muhalif olan onlarca isim, ‘yıkım ekibinde’ bir araya gelmiş durumda.
Bu ekip Recep Kaya’yı yıkabilir mi? Bunu kongre de göreceğiz.
Recep Kaya’nın henüz ismi açıklanmadığına göre de, ‘Kaya’nın koltuğu tehlikede’ yorumları yapılabilir.
Ortada şöyle de bir gerçek var ki, ‘Recep Kaya aday gösterilmez ve bırakırsa, yerine kim gelecek?’ bu sorunun yanıtı yok.
Yıkım ekibinin de, ‘adayımız bu’ şeklinde bir tavrı yok.
Adaylıkta ismi geçenler var ama bu isimlerin de, ‘yıkım ekibi’ ile ortak hareket etmesi, AK Parti’nin geçmiş dönemlerde ki, tutumundan anımsıyoruz, ‘yıkım ekibindeysen, görev alman imkansız.’
Gebze’de iki dönem belediye başkanlığı yapan Adnan Köşker, bir slogan belirlemişti, ‘Güzel Gelecek’ diye.
Gebze’nin hemen her yerinde, ‘Güzel Gelecek’ sloganları vardı.
Köşker’in niyeti tam olarak neydi bilinmez ama bir süre sonra bu ‘Güzel Gelecek’, o dönem teşkilatlardan gelerek belediye başkan yardımcısı olan ‘Engin Güzel’i işaret ediyor’, ‘Köşker yerini Engin Güzel’e bırakacak’ gibi yorumlara sebep oldu.
Bu yüksek sesle dillendirilince Adnan Köşker, bu sloganı yaymak ve akıllara kazımak için harcadığı paranın iki katını harcayarak, sloganları her yerden sildirdi.
Sonrasında Engin Güzel, yoluna AK Parti İl Yöneticisi olarak devam etti.  
Yaklaşan kongre öncesi AK Parti Gebze’de kazanlar kaynıyor, görülmemiş bir muhalif birlik var, fakat Engin Güzel tüm gelişmeleri sessizce uzaktan izliyor.
Recep Kaya ile bir çok konuda ters düşen, genel anlamda Kaya ve ekibi ile sorunlu olduğu bilinen AK Parti İl Yöneticisi Engin Güzel’i, partiye yakın çevreler bu yıkım ekibinin öncüsü ve aktivisti olarak görmeyi düşünüyordu, ama yanıldılar.
Kendisi aday olduğunu hiçbir yerde telaffuz etmedi, aday mı bilmiyorum? Gebze’de ki siyaseti 30 yıldır takip eden bir gazeteci olarak, benim bugün yaşanan fotoğrafa baktığımda (Kaya’nın devam etmemesi durumunda) en güçlü adayım Engin Güzel’dir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum