MHP, küçük hesap yapmaz!...
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

MHP, küçük hesap yapmaz!...

12 Aralık 2023 - 10:45

MHP, küçük hesap yapmaz!...
Devlet Bahçeli, böyle dedi ve kestirip attı.
Oysa, 2024 yerel seçimleri öncesinde MHP tabanı, “artık iktidardan bir şeyler isteme vakti geldi” demeye, bunu hemen her yerde dillendirmeye başlamıştı.
MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, bölgemizde ve kentimizde katıldığı MHP kongrelerinde, “bu seçimlerde Kocaeli’den en az bir belediye bekliyoruz, destek vereceğimiz yerlerde de meclis üyelikleri, belediye başkan yardımcılıkları istiyoruz” demişti.
Sancaklı, bu düşüncelerinde ısrar edince, partisinden istifa etmek zorunda kaldı.
Dr. Devlet Bahçeli, “MHP küçük hesap yapmaz, küçük çıkarlar uğruna pazarlık masalarında olmaz” diyerek, bu düşüncelerin tamamının önüne set çekti, Saffet Sancaklı’dan vaz geçmek pahasına.
MHP’de Sancaklı ile aynı düşünce de olanlar da artık ses edemezler, Saffet Sancaklı’dan vaz geçen Bahçeli, kimlerden vaz geçmez ki…
Bahçeli’nin bu tutumu, şüphesiz AK Partililerin elini rahatlattı, Sancaklı’nın da dediği gibi, MHP desteği olmazsa AK Parti Kocaeli’de bazı belediyeleri kaybedebilir. (Sancaklı en az 4 belediye dedi ama o kadar olacağını sanmıyorum, ama bence de en az üç belediye kaybedilebilir)
Aslında 2019 seçimlerinde bile AK Parti, MHP’ye başkan yardımcılıkları da, meclis üyelikleri de vermeye hazırdı, MHP’den bu yönde talep gelmemesi, AK Partililere bayram havası yaşatmıştı.
2024 seçimleri öncesinde MHP tabanından yüksek sesle, belediyelik, olmadı başkan yardımcılığı ve meclis üyelikleri istenmesi AK Parti’yi kara kara düşündürüyordu, Sancaklı’nın istifasına kadar giden süreç ve Bahçeli tavrı bir kez daha AK Parti’yi sevince boğmuş gözüküyor.
Bu tavır sandığa yansır mı? Sorusuna gelince, MHP, bir siyasi partiden çok bir ideoloji harekâtıdır, liderin tavrı belirleyicidir, zaten liderin tavrını beğenmeyen, ideoloji değil, parti içi demokrasi isteyenler, yada başka düşüncede olanlar partiden koptu gitti.
MHP’nin bölgemiz ve Türkiye genelinde ki yüzde onluk oyu, lideri işaret ettiği gibi Cumhur İttifakı’na gider.
Teşkilatlardan da çatlak ses artık çıkmaz.
Zaten, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş’da, hafta sonu olmasına rağmen, vakit kaybetmeden, ‘liderin yolunda ve emrinde olduklarını’ beyan eden açıklamada bulundu.
MHP’nin İl ve İlçe teşkilatlarında başka da bir tavır gelişmez, ama ben yine de AK Parti’nin, MHP’nin kapısını çalarak, seçilecek yerden meclis üyesi teklifinde bulunacağına inanıyorum, bir çok İlçe’de MHP’li isimleri meclis listesinde görmek sürpriz olmaz, Sancaklı vakasından sonra, bu isimleri ve sayıyı AK Parti belirler.
Aslında tam da bu noktada Dr. Devlet Bahçeli, ittifakların nasıl olması gerektiğini, ittifakın nasıl olacağını da tüm siyasi partilere göstermiş oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum