Seddar Yavuz'u Gebze zor unutur
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Seddar Yavuz'u Gebze zor unutur

18 Temmuz 2024 - 13:11

Seddar Yavuz’u Gebze zor unutur
Kocaeli’de son 4 yıldır Valilik yapan Seddar Yavuz, iktidar partisine yakınlığı ile bilinen ve bu konuda çok eleştirilen bir isimdi.
Geçmişte Vali bir kentin en büyük mülki amiri, kente dair son sözü söyleyen en önemli aktörken, Büyşükşehir yasası ve değişen bazı durumların ardından Valiler, Büyükşehir Belediye Başkanlarından sonra gelir oldu, Kaymakamlar da İlçe belediye başkanlarının arkasında kaldılar.
Bu değişim ve dengeye rağmen Devlet’i temsilde hiç ayrım yapmayan, kentin her semtine, her köşesine, her rengine, her insanına aynı mesafede olan Kaymakam ve Valilerimiz oldu. (çok şükür ki oldular, Allah onların işini gücünü rast getirsin)
Biz Gebze olarak, İzmit’in uzağında, Kocaeli’nin üveyi evladı olmaya alışık olduğumuz için Valilerden beklentimiz de, diyaloğumuzda pek olmazdı, olmadı da.
Hastanemiz, Başhekimsiz, hekimsiz kaldı, hizmet veremedi, Araştırma Hastanemiz, Tıp Merkezi pozisyonunda kaldı… Biz, Valimize değil, Vekilimize, İlçe Başkanlarımıza ses yükselttik.
Benzer bir çok durumda Vali değil, İlçemizin, bölgemizin diğer dinamikleri muhatabımız oldu.
Ammaaa Sayın Seddar Yavuz’u çok yakından tanıma, bilme şansımız (yada şanssızlığımız) oldu.
Gebze Ticaret Odası’na ‘misafir’ (evet kendisi bu ifadeyi kullandı) olarak geldiğinde…
‘Ben Gebze’de misafirim’ dedi resmen.
İşte o misafirlikte Gebze’ye yüksek perdeden konuşup, tabiri caiz ise ‘ayar’ verdi.
Gebzelilere ‘oturun oturduğunuz yerde, İl olmakta neymiş, Kocaeli’yi bölmeye çalışan karşısında beni bulur’ gibi tehditler savurdu.
Emniyet gücünü bile kullanacağını, İl olmayı isteyen Gebzelileri affetmeyeceğini falan söyledi.
Gebze Ticaret Odası’nda buz kesen bir havada kendisini tanıttı.
4 yıl Görev yaptığı Kocaeli’de, Gebzelilerle buluştuğu, ilk misafirliği idi ve Gebzelilerin asla unutmayacağı bir dil kullanmıştı.
Şimdi gitti, Malatya’da Valilik yapacak, yolu açık olsun, Gebze’ye uzak Allah’a yakın olsun…
Devlet adamlığı insana bazı sorumluluklar yükler, bir kere görev yaptığınız şehirde ayrım yapamazsınız, yapmamalısınız…
Siz bugün Kocaeli’de, yarın Malatya’da Devlet’i temsilen görev yaparsınız ama görev yaptığınız yerde bıraktığınız iz önemlidir, tıpkı yaşayıp öldüğünüzde arkanızda bıraktığınız iyi yada kötü izler gibi.
Sayın Seddar Yavuz’u 4 yılda bir kez Gebze’de bu kadar yakından gördük, ilk kez Gebze konusunda kendisine kulak kabarttık ve çok iyi izler bırakmadı bizlerde.
Kocaeli sayın Vali’yi nasıl hatırlar, hakkında ne düşünür, ne kadar zamanda unutur bilinmez ama Gebze Vali Yavuz’u uzun yıllar unutmayacaktır.
Bir veda yemeği düzenlemiş, bir helalleşme (tabi ki İzmit’de İzmitlilerle) bence sayın Vali, kentten ayrılırken gerçek bir helalleşme ve vedalaşma istiyorsa bunu Gebze’de yapmalı, Gebzelilerden helallik istemeli.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum