Ticaret Odası'nın Azerbaycan gezisi
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Ticaret Odası'nın Azerbaycan gezisi

28 Kasım 2023 - 11:59

Ticaret Odası’nın Azerbaycan gezisi
Gebze Ticaret Odası (GTO), geçtiğimiz hafta, yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleri, ilçelerimizde ki belediye başkanları ile kardeş Ülke Azerbaycan’a gitti.
Yapılan program, iş ağırlıklı ama turistik gezi, aileleri de içine alan, kısa bir tatil de diyebileceğimiz bir etkinlikti.
Ticaret Odası’nın gelir-giderini bilmeden, bunu aslında hiçte umursamayan, gelirlerin ne olduğundan, nereye aktarıldığından haberdar olmayanlar, bu etkinlikle ilgili matematik yapıp, harcanan para, yapılan masraflarla ilgili soru sorup, yorum yapıyorlar!..
Gebze Ticaret Odası, Gebze’nin ulaşımından, sosyal hayatına dair bir çok konuda sorumluluk alıp, taşın altına elini koyuyor, spora, sağlığa, özellikle de eğitime yaptığı yatırımları alkışlıyoruz ya, zihnimizde Odamız, bizim kentimizin ihtiyaçlarını karşılayan kurum olarak yer etmiş oluyor.
Oysa, odaların asli görevi, iş insanlarına, üyelerine yönelik, iş gezileri düzenlemektir, Azerbaycan programı da tam da bu amaca uygun bir hizmet olmuştur.
Harcama detaylarını da aldık ama bu bizi zerre ilgilendirmiyor.
Yapılan üç günlük ziyarette, en az 30 iş insanı Azerbaycan da ortak yatırımlar yapma konusunda el sıkıştı, hatta dostumuz Ahmet Malkoç, yer bile kiraladı.
Benim tanıdığım en az 5 meclis üyesi bu geziden sonra Azerbaycan’da iş yapmayla ilgili girişimde bulunmuş, adımlar atıyor.
Azerbaycan’da atılan adımların Ülkemiz ve bölgemize uzun vadede ciddi dönüşleri olacağını gördüğümüz, bildiğimiz bir etkinlik için Oda’nın harcadığı paranın esamesi bile okunmaz.
Planlayan, hayata geçiren ve öncülük edenleri kutluyorum, başta Oda Başkanımız Abdurrahman Aslantaş olmak üzere, organizasyonun kusursuz olması için emek veren tüm Oda personelini kutluyorum.
Kardeş Ülke Azerbaycan ile geçmişte iş yapan dostların ve bu gezide yatırım için adımlar atan dikkatli arkadaşlarımın, paylaştıklarından yola çıkarak, sadece şu uyarıyı yapabilirim, güvenlik ve hukuksal alanla ilgili sorunları olan bir Ülke Azerbaycan, bu konularda dikkatli adımlar atmak gerekli.
Bu etkinlikle ilgili eleştiri kısmıyla ilgili de, sadece şunu söyleyebilirim, GTO’nun organizasyonuna, her hangi bir grup, kişi yada kurum davet edilecekse, bunun genel bir kriteri olmalı, gazeteci, belediye meclis üyesi, başkan yardımcısı, konumu, sıfatı her ne ise, kişisel yakınlık davet için yeterli olmamalı, bir meslek grubundan birilerini davet ediyorsanız, bunun da bir kriteri olmalı, ‘birini etkinliğe dahil ederken, diğerini niye etmediğinizin’ açıklanabilir olması gerekli.
Kentimize artı katma değer katacak, önemli bir etkinlik yapılmış, bazı eksiklikleri de yapılan güzel işin ‘nazarı’ olarak görmek gerekli, sonuç olarak GTO, bölgemiz ve Ülkemiz ekonomisini geliştirmek adına önemli bir programa imza atmıştır, kentimiz ve girişimci dostlarımız için hayırlı-uğurlu olsun.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum