Veteranlar ve Basın Turnuvası
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Veteranlar ve Basın Turnuvası

29 Ağustos 2024 - 13:50

Veteranlar ve Basın Turnuvası
Veteran, İngilizce kökenli bir kelime olmasına rağmen Türkçe’de de kendisine yer bulmuştur.
Türkçe karşılığı, emektar olsa da, ‘eski kurt’ ve ‘tecrübeli’ anlamında da kullanılır.
Futbolumuzun emektarları, tecrübeli isimler, eski kurtları, son yıllarda veteranlar adı altında, ciddi bir mücadelenin içine girdi.
Televizyonculukta çığır açarak, Türkiye’de ilklere adını yazdıran Acun Ilıcalı’nın da bir dönem emek verdiği ve dikkat çeken organizasyonlar yaptığı veteranlar, kurulan resmi ligleri, yapılan özel organizasyonları ile son yıllarda en çok konuşulan konular arasına girdi.
Gebze’nin bu konuda hatırı sayılır bir başarısı ve bu liglerde ciddi bir yeri olduğunu da söylemek gerekir.
Resmi liglerde elde edilen şampiyonluklar, Antalya ve Bolu gibi İllerde ki organizasyonlarda rakiplerin korkulu rüyası olması Gebze’yi veteranlar da bir adım öne çıkartmıştır.
Gebze, Darıca ve Çayırova İlçelerimizin birden fazla veteran takımlarının olması da bu başarıların sonucudur.
Veteranların gelişimi ve yaygınlaşması 10 yıllık bir süreyi kapsamaktadır.
Gebze Bölgesi’nde, 32 yıl öncesinde, Zafer Pesen ile temellerini attığımız Basın Turnuvası, her yıl yenilenen ve gelişen cehresi ile bir gelenek oluşturdu.
Basın Turnuvası, kazalara dikkat çekmek amacıyla uzun yıllar rahmetli Görkem Çiler ismi ile organize edildi ve Görkem Çiler ismi basın turnuvası var olduğu sürece anılacak ve bu sosyal sorumluluk aynı şekilde sürdürülecektir.
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da STS Group ana sponsorluğunda oynanacak olan Basın Turnuvası, genel anlamda kurumlar arası organizasyonu ile bölgemizin önemli kurumlarını bir araya getirmekte ve bu amaca hizmetini arttırarak devam edecektir.
Bu yıl Basın Turnuvası’nda bir ilki hayata geçiriyoruz, veteranları da Basın Turnuvası çatısı altında Gebzelilerle buluşturuyoruz.
İstanbul’un önemli veteran takımları ile başarılarını keyifle izlediğimiz bölgemizin veteranları Metin Oktay Stadı’nda Gebzelilere futbol resitali sunacaklar.
Harun Yılmaz, veteranların Basın Turnuvası ve Gebze ile buluşmasında önemli bir rol üstlendi ve büyük emekleri oldu.
Harun kardeşimle birlikte Gebze’de bu alanda bir gelenek yaratmak, Gebzelilere veteran futbolunun güzelliklerini yaşatmak istiyoruz.
Ancak, bunu başarabilmemiz için Gebzelilerin de ilgi ve desteğine ihtiyacımız var.
Akşam saatlerinde Gebze Metin Oktay Stadı’nda oynanacak olan keyif dolu maçlara tüm spor severleri bekliyoruz.
Sizleri, eski kurtları, emektarlarımızı, tecrübeli dostlarımızı, kıran kırana geçen ama bir o kadar da kariyerlerine ve isimlerine yakışır sportmenlik içinde verecekleri mücadeleye destek olmaya davet ediyoruz.
Kurumlarımızın mücadele edeceği STS Group Basın Turnuvası heyecanı ise 12 Eylül itibari ile start alacak, bu özel organizasyon da yine bölgemizin bir çok önemli ve büyük kuruluşu bir araya gelecek.
Önceliğimiz, sakatlıkların ve sıkıntıların olmadığı, seyir zevki ve seyircisi bol organizasyonlarla bölgemize ve bölgemiz futboluna hizmet etmektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum