Yıllarını 3 dakikaya sığırdılar
Reklam
Reklam

Yıllarını 3 dakikaya sığırdılar

Türkiye’de ilk defa GTÜ’ de düzenlenen “3 Dakikalık Doktora Tezi Yarışması” bu yıl farklı üniversitelerden öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yıllarını 3 dakikaya sığırdılar

Türkiye’de ilk defa GTÜ’ de düzenlenen “3 Dakikalık Doktora Tezi Yarışması” bu yıl farklı üniversitelerden öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yıllarını 3 dakikaya sığırdılar
29 Eylül 2016 - 10:02

12 Doktora öğrencisi 3 dakika içerisinde uzman olmayan jüri üyelerine doktora çalışmalarını anlattı. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Gazeteci-Yazar-TV Programcısı Abbas Güçlü, Gazeteci-TV Programcısı Deniz Bayramoğlu,Gazeteci –Haber Programcısı Buse Biçer ve  Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay yaptı. Yarışmada Gebze Teknik Üniversitesi  İşletme Bölümü Doktora Öğrencisi  Serhat Sağ  Açık İnovasyon Endeksinin Geliştirilmesi tezi ile birinci oldu.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk defa yapılan  3 Dakikalık Doktora Tezi Yarışmasında  bu yıl da çeşitli üniversitelerden gelen 12 doktora öğrencisi kıyasıya yarıştı. GTÜ  İşletme Amfisinde gerçekleştirilen yarışmaya Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, jüri üyeleri olarak da Gazeteci-Yazar ve TV Programcısı Abbas Güçlü, Gazeteci-TV Programcısı Deniz Bayramoğlu, Gazeteci – Haber Programcısı Buse Biçer ve Kale Grubu Başkan Yardımcısı Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay katıldı. Yarışma öncesi üniversite ve yarışma hakkında bilgi veren  GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün   GTÜ’ nün ilkler yaşatan bir üniversite olduğunu söyledi.

İLKLER YİNE  GTÜ’DE

Görgün,  “Bir bilim yuvası olan Gebze Teknik Üniversitesi’nin, uluslararası nano kanser etkinliklerinde ilk defa Türkiye’yi temsil etmesi, ilk defa Cam Sanayi alanında Yüksek Lisans Bölümü açması, ilk defa Minyatür Motor üretmesi ve ilk defa ülkemizi Silikon Vadisi’nde temsil eden yapıda yer alması gibi yine ülkemizde ilk defa 3 Dakikalık Doktora Tezi Yarışmasını hayata geçirmesi de dördüncü kuşak üniversite misyonuna sadık kaldığının göstergesidir. Bugün ikincisini düzenlediğimiz ve artık ulusal mecraya yaydığımız bu yarışma sayesinde, son bilimsel çalışmalar ve teknik gelişmeler, geniş bir alana duyurulmuş olacak ve bununla beraber disiplinler arası öğrenci topluluklarının oluşumuna zemin hazırlanacak. Ayrıca doktora çalışmalarının adeta bir sergi yöntemiyle tanıtılması etkinliğimizin bir diğer getirisi olacak” diye konuştu.

3 DAKİKADA TEZ

 GTÜ’de düzenlenen yarışmada, ön elemeyi geçen 12 doktora öğrencisi üzerinde çalıştıkları tezlerini  3 dakikada  bir slayt dışında hiçbir materyal kullanmadan jüri üyelerine anlattılar. Ardından değerlendirmeleri yapan jüri üyeleri ilk üçe giren öğrencilere ödüllerini verdi. Yarışmada Gebze Teknik Üniversitesi  İşletme Doktora Öğrencisi  Serhat Sağ  Açık İnovasyon Endeksinin Geliştirilmesi tezi ile birinci olurken, Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Doktora Öğrencisi  Faruk Can Demir Porfirin Modifiyeli Hollow Fiber Membran Biyofilm Reaktör Kullanılarak Biyolojik Nox (Azot Oksit) Giderim Sistemi Geliştirilmesi ve Gebze Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Doktora Öğrencisi   Elif Ceylan Cengiz  Yüksek Enerji Yoğunluğuna Sahip Lİ-S Bataryalar tezleri ile ikinciliği paylaştılar. Gebze Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Doktora Öğrencisi  Irmak Şah ise  In Vitro Kültürden İzole Edilen Alev Ağacıyla İlişkili Bitki Büyümesini Teşvik Eden Endofitik Bakterinin Biyokimyasal ve Moleküler Karakterizasyonu tezi ile üçüncü oldu.

 

FARKLI BİR DENEYİM

Ödül törenin ardından yarışmayı değerlendiren jüri üyesi Gazeteci – Haber Programcısı Buse Biçer, güzel bir deneyim yaşadığını belirterek ülke için bu çalışmaların faydalı olması dileğinde bulundu. Gazeteci-TV Programcısı Deniz Bayramoğlu ise değerlendirmesini yaparken konuların kendi alanlarında yararlı projeler olduğunu belirterek öğrencilere “Allah yolunuzu açık etsin” dedi. Türkiye’nin sosyolojik açıdan çok zor günlerden geçtiğini belirten Gazeteci- Yazar- TV Programcısı Abbas Güçlü,  geçen sene de katıldığı yarışmanın 40- 50 üniversiteyi kapsayacak kadar genişlemesini istediğini belirterek sosyal bilimlerin de yarışmaya dahil edilmesinin özellikle ülkenin geçtiği bu zor günlerde yerinde bir hareket olduğunu söyledi. Kale Grubu Başkan Yardımcısı Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay ise  bu yarışmanın Türkiye’de yapılan AR-GE kültürünün gelişmesine çok önemli katkıları olacağını belirtti. 3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması, jüri üyeleri ve yarışmacıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aycan Turizm, Aycan Plaza'yı hizmete açtı
Aycan Turizm, Aycan Plaza'yı hizmete açtı
AK Parti’li yöneticiden büyük gaf, ‘it ürür kervan yürür’
AK Parti’li yöneticiden büyük gaf, ‘it ürür kervan...